Vinyl & Coffee, proloog

De eerste blog… Hier gaan we dan! Wat kan ik anders doen dan mezelf voorstellen, en het nut/doel van deze blog even toelichten? Waarschijnlijk 100.000 andere dingen, maar we houden het formeel deze keer (benieuwd hoelang we dat vol zullen houden!).
Hallo dus…! Ik ben Tom, een 21-jarige muziekliefhebber uit het Limburgse Lommel (maar nu moet je niet alles trager en Limburgser gaan lezen, doe gerust alsof je thuis bent!). Naast student verpleegkunde ben ik full-time vinylverslaafd met een enorme liefde voor rock, metal en alles wat tegenwoordig door radiostations gemijd wordt. En hierbij hoort uiteraard ook steeds, zoals u misschien al vermoedde, een lekkere, verse tas warme koffie.

Jaja, uiteraard is schrijven ook iets wat me al lang bezighoudt, anders was een blog vrij zeker niet aan mij besteed. Ik schrijf sinds maart 2017 voor Gigview.be en sinds kort voor Musika.be. 2 Belgische webzines waarvoor ik, samen met een team geweldige personen, albums en optredens van bekende en minder bekende metal bands review.
Nu, 21 jaar en vinyl? HIPSTER! Neen… Alles behalve. Het begon heel onschuldig en zelfs per ongeluk toen ik in de lokale platenzaak op een paar albums uitkwam die hij op vinyl had liggen. Aangezien ik de bands in kwestie fantastisch vond heb ik de albums mee naar huis genomen, de platenspeler van zolder gehaald en is het zaakje aan het rollen, of beter, draaien geraakt.

Toen ik diezelfde dag nog terecht kwam op Kilroy-Records vinylforum van Ivan Van Parijs, ondertussen een goede vriend die verantwoordelijk is voor 95% van mijn kennis over vinyl, was ik helemaal verkocht. Dat zwarte schijfje vol mysterieuze groeven die zowel de beste, als de slechtste muziek kunnen voortbrengen had mijn hart veroverd. Met mijn toekomstige vrouw had ik toen al medelijden, maar aangezien het al een heel groot deel van mijn leven was voordat ik haar leerde kennen, heeft ze er direct vrede mee genomen. Ik vraag me alleen nog steeds af wanneer ze hier spijt van gaat krijgen!

Wordt dit bericht te lang? Ik vermoed van niet als je het tot hier toe al overleefd hebt.
In deze blog zal ik proberen jullie mee te nemen in de magische wereld van muziek, muziek op vinyl, het schrijven van reviews, koffie, verhalen over banden die ontstaan door de liefde voor muziek, en zoveel meer.
Ik bedank jullie alvast voor het lezen van dit bericht, welkom op Vinyl & Coffee, welkom, in mijn wereld, mijn verhaal.

-Tom.

4 gedachten over “Vinyl & Coffee, proloog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s