R.I.P. Malcolm Young

Malcolmyoung

Soms kunnen we ‘breaking news’ beter plaatsen onder ‘heartbreaking news’. Vandaag, 18 november 2017 is er nieuws dat we beter onder de tweede categorie kunnen plaatsen.

Malcolm Young, de oudere broer van Angus Young, is niet meer. Nadat hij eerder noodgedwongen AC/DC moest verlaten wegens een steeds erger wordende dementie is Malcolm vandaag van ons heen gegaan.
Ik kreeg het nieuws te zien op Facebook, waar een post op de pagina van AC/DC het overlijden bekend maakte. Ongeloof, dat was het eerste dat in me op kwam. ‘Dat kan niet! Zo snel kan het toch niet gaan? Hij is nog maar 64!’ Maar toen ik meteen een hele hoop berichtjes kreeg van vrienden en familie begon het besef door te dringen. Het was wel waar, Malcolm, de geniale ritmegitarist, is niet meer.

Zoals elke fan was het eerste wat ik deed natuurlijk, met volume op het maximum, alles wat ik van AC/DC in mijn bezit had afspelen. Onmogelijk om de tranen altijd tegen te houden luisterend naar wat deze fantastische band gedurende een noemenswaardige carrière op ons heeft afgevuurd. De dynamiek tussen Angus en Malcolm die op elk nummer weerklinkt, de magistrale riffs die pletwals Malcolm zovele jaren uit zijn vingers bleef schieten,… Man man, het valt me zwaar.

De enige macht die ik momenteel bezit is het schrijven, vastleggen van de indruk die dit nalaat, bevestigen van de genialiteit van deze gitarist. Een man die velen inspireerde, die ontelbare mensen een reden gaf om de draad weer op te nemen in moeilijke tijden. Een man die mensen met zijn muziek fantastische tijden liet beleven. Van meezingen in de auto, op café of op een overvolle festivalweide waar elke hit woord voor woord wordt meegebruld. Een stempel heeft hij zeker weten gedrukt. Op rock ‘n’ roll en alles wat hierop volgde.

Op zijn Highway To Hell
zijn Long Way To The Top
Riff-Raffend een weg door het leven zoeken
non-stop Hard As A Rock
nu luiden jouw Hells Bells
je bent gejailbreaked van het leven
gevangen in je eigen hoofd.
Nu zullen we zelf onze blues moeten wegrocken
We Salute You Malcolm…

-Tom.

2 gedachten over “R.I.P. Malcolm Young

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s