Kerstcadeaus deel 1

Kerstkados deel 1

De feestdagen komen er weer aan, hand in hand met de jaarlijkse stress die hiermee gepaard gaat al je beseft dat je last minute nog cadeau’s moet gaan zoeken. Voor de mensen die een liefhebber van vinyl of muziek in de familie hebben en hiervoor nog iets zoeken: Zoek niet verder! Voor jullie heb ik een lijstje van cadeau’s die zeker in goede aarde zullen vallen.

Magazines
Een groot deel van de muziekliefhebbers koopt regelmatig wel eens een magazine gaande over muziek of meer specifiek zelfs over vinyl. Zo kan je altijd een abonnement van zijn of haar favoriete magazine kopen voor de feestdagen. Hierna kan de persoon in kwestie een jaar lang genieten van zijn magazine zonder maandelijks naar de krantenwinkel te moeten rijden om het te gaan halen!
Enkele voorbeelden zijn Rock Tribune, Metal Hammer, Vinyl, Oor en Record Collector Magazine.

Slipmat
Ze worden standaard meegeleverd bij aankoop van een platenspeler, maar hier is nog altijd ruimte voor verbetering. En extra leuk voor fans van een bepaalde band, er zijn prachtige exemplaren beschikbaar met een logo van de band, een albumcover of een platenlabel. De prijs voor een set van twee zit normaal onder de vijftien euro, afhankelijk van waar je ze koopt. Het is niet enkel leuk om te geven, maar ziet er ook fantastisch uit op je platenspeler. Zo wordt het meteen weer een stuk persoonlijker.

Platenspeler
Voor wie een breder budget heeft is een platenspeler ook absoluut een fantastisch cadeau. Ik zou wel aanraden om weg te blijven van de draagbare, vintage ogende ‘all-in one’ platenspelers. Deze zijn meestal niet zo vriendelijk voor je platen, en voor 100 euro moet je niet verwachten dat de klank zo fantastisch gaat zijn. Wat dan wel? Een voorbeeld is de Pro-ject Debut III. Voor ongeveer 270 euro heb je een fantastische platenspeler. Goed geluid, simpel design en doet perfect wat hij moet doen. Een ander voorbeeld is de Rega Planar 1. Een prijzenwinnende platenspeler voor de mooie prijs van ongeveer 370 euro.

Vinyl
Misschien nog het leukste van alles. Een verzamelaar zijn most wanted album cadeau doen. Een plaat die hij al enige tijd zoekt of een exemplaar vers van de pers van zijn favoriete band die net een nieuw album op de wereld heeft losgelaten. Elke verzamelaar heeft wel ergens een lijstje met platen die hij nog graag aan zijn collectie zou toevoegen. Zo moeilijk kan het dus niet zijn 😉.

Boeken
Boeken over bands, biografieën van artiesten, boeken over het verzamelen van vinyl en boeken over verzamelaars van vinyl: het bestaat allemaal! In heel wat boekenwinkels, of in een online groothandel zal je zeker iets vinden dat de interesse zal wekken van diegene waarvor het cadeau bedoeld is.

Bandshirts
Moet je nog iets vinden voor iemand die regelmatig bandshirts draagt? Of iemand die enorm fan is van een bepaalde band? Dan kan je hier stoppen met lezen! Aan bandshirts heb je nooit genoeg en er zal altijd nog wel een extra kapstok in de kleerkast passen. Probeer wel te weten te komen welke maat je moet kopen. Een jurk geven als je een T-shirt in gedachten had kan een gênante situatie teweeg brengen.

Platenwasser
Tot slot, iets wat enkel voor liefhebbers van vinyl gebruikt kan worden. Een platenwasser. Je kan hier binnen een redelijk budget (minder dan 50 euro) een Knosti Disco Antistat krijgen. Het is niet zo dat je hiermee de resultaten behaalt van een Okki Nokki of iets dergelijks, maar je betaald dan ook maar een tiende van de prijs. Voor de Mensen met een groter budget kan de Okki Nokki dan wel weer een optie zijn.

Zo, ik wil mij alvast excuseren voor de financiële schade die deze blog bij sommigen teweeg zal brengen. Hiervoor ben ik niet verantwoordelijk! Verder wil ik jullie succes wensen om deze gezellige periode zo stress-vrij mogelijk door te komen!

Wil je de blog steunen zonder dat het jou iets kost? Gebruik dan onderstaande links om te winkelen bij Bol.com en Thomann.de, zo krijg ik een klein percentage van wat jij uitgeeft! Dank bij voorbaat.

-Tom.

6 gedachten over “Kerstcadeaus deel 1

  1. Absolute aanrader en m.i. hét kerstcadeau van 2017: Melanie De Biasio – Lilies (2017) of No Deal (2013). Voor hij / zij die het moet stellen zonder platenspeler, kijk dan ook vooral eens naar haar eerste CD uit 2007: “A Stomach Is Burning”, die volgens mij binnenkort nergens meer (betaalbaar) zal te vinden zijn!

    Ook zowat alle projecten waarin Karen Willems speelt zijn hierbij aangeraden!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s