De Kerstblog

De kerstblog1

HO HO HO! Bijna kerstmis! Het ideale moment om melig te doen en menig ouwbollig kerstplaatje grijs te draaien. Of niet? Je zou ervan verschieten wat een geweldige kersplaten er verkrijgbaar zijn!
Ik heb er niet veel, enkele die grootouders ondertussen beu gehoord zullen zijn, maar ook een paar pareltjes!

Om kei hard met de deur in huis te vallen… King Diamond! Jaja, deze man die een stem heeft waarvan glazen kerstballen kapotspringen, heeft een kerstplaat!
No Presents For Christmas. Eigenlijk is het eerder een maxi single. Op de A-kant is het titelnummer te horen genaamd ‘No Presents For Christmas’ (duh), en op de B-kant het fantastische Charon. Het gaat in mijn geval om de Belgische uitgave van deze 12” maxi. Ook een dikke bonus voor de hoes die zowel kerstmis als metal uitstraalt. Je moet het maar doen!

Als tweede een album dat enkel als download verkrijgbaar was voor de email subscribers van Joe Bonamassa. Christmas 2016 genaamd. Voor wie blues en kerst een geweldige combinatie vindt is dit een aanrader. Voor wie bekend is met de stijl van Joe en hier fan van is overtuigt het album vanaf de eerste seconde dat ‘Bring Back My Cadillac’ door je boxen knalt. Voor de liefhebbers van kerst overtuigt de sfeer die het oproept dan weer vanaf het begin.

Een andere die dan ook weer op zijn eigen manier noemenswaardig is is de jazz metal plaat ‘X-Mas Death Jazz’. Panzerballet brengt hier in hun eigen, excentrieke stijl een kerstplaat met covers van onder-andere ‘White Christmas’ en vele andere bekende nummer. Samen met Mattias Eklundh van Freak Kitchen maakten ze een plaat die het toch verdient om deze kerst gedraaid te worden… Al zal hij niet voor iedereen even toegankelijk zijn.

Lynyrd Skynyrd op zijn beurt heeft in 2000 een kerstplaatje gemaakt om bij weg te dromen op een met sneeuw bedekte winterdag. Jammer genoeg is deze enkel op CD uitgebracht en zal hij dus niet op je draaitafel kunnen schitteren.

Afsluiten doe ik met mijn muzikale helden, AC/DC. Ze hebben zich niet laten verleiden om een volledig album te maken, maar het nummer ‘Mistress For Christmas’ is misschien wel mijn favoriete kerstnummer dat ooit is verschenen. Typisch AC/DC, maar dan met de gezelligheid van kerstmis. Beter kan toch niet?

Ik hoop dat jullie allemaal een geweldige en muzikale kerst tegemoet gaan!
Fijne feestdagen gewenst aan iedereen!

-Tom.

8 gedachten over “De Kerstblog

  1. In de “Record-Collector” van deze maand staat een oplijsting van punk-kerstliedjes (ja ja, punks on X-mas !). Een nummer dat ik toch altijd wel goed heb gevonden is “Lonely This Christmas” van de glamrock band “Mud”!

    Prettige feestdagen !!!!!

    Geliked door 1 persoon

  2. Hier staat nu elke dag sinds het begin van de advent Joe FM op , een zender die enkel en alleen …jawel…kerstliederen speelt. Dat is voor mij echt wel genieten. Dus kan ik me volledig vinden in jouw blogbericht hier. Eerste keer dat ik hier kom op jouw blog door een ‘like’ die je bij mij achterliet. Ook voor jou fijne, stemmingsvolle kerstdagen toegewenst.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s