2017, de top 10

2017, de top 10

Met nog enkele dagen op de teller is 2017 bijna ten einde. Vandaag ga ik in vogelvlucht over mijn muzikaal 2017, een jaar waarin weer veel gebeurd is, een jaar dat me lang nauw aan het hart zal liggen (nostalgisch als ik ben). So, let’s face 2017! In de vorm van een top 10 weliswaar!

1: Tyler Bryant & The Shakedown – Tyler Bryant And The Shakedown

Mijn absolute favoriet van 2017. Een enorm goed album, doorspekt van de beste blues en rock ‘n’ roll die je je maar kan voorstellen! Met als hoogtepunt het machtige ‘Weak And Weepin’. Meer uitleg heeft deze knaller niet nodig, geef  het zeker een kans nu het nog kan in 2017! Ik wil jullie er ook even attent op maken da dit mijn nummer 1 is, en dat de rest in willekeurige volgorde staat!

(Bij gebrek aan studiomateriaal op youtube, een heel concert voor dezelfde prijs! Het eerste nummer dat ze spelen is hetgene ik vermeld had.)

2: Kreator – Gods Of Violence

Behoeft eigenlijk ook niet veel uitleg. Deze Duitse thrash metal goden brachten gewoon een fantastisch album! En dat zo vroeg op het jaar, wat konden we meer wensen??


3: Double Crush Syndrome – Die For Rock ‘N’ Roll

Energiek, aanstekelijk en echt. Zo kunnen we in het kort het volgende album beschrijven. Vanaf de eerste noot wordt je aangestoken door de energie die dit album uitstraalt, en de meezingers laten je stembanden niet onberoerd!

4: If Anything Happens To The Cat – Mångata

Bij het vallen van de bladeren kregen we dit meesterwerk van eigen bodem voorgeschoteld. Het Gentse ‘If Anything Happens To The Cat’ weet menig muziekliefhebber te overtuigen met hun nieuwe plaat. Ook voor het eerste een uitgave op vinyl! Wat de coverart er nog mooier op maakt. Wegdromen was nooit zo makkelijk.

5: Evil Invaders – Feed Me Violence

En de snelheid en kunde van deze jongens mag natuurlijk ook absoluut niet worden onderschat! Van eigen bodem, kei hard, kei snel en interessant om te beluisteren. Ik was al absoluut fan van Evil Invaders, en dit album bevestigd waarom. Van de eerste tot de laatste noot, weet ieder groepslid je bij de kraag te vatten en mee te sleuren doorheen een reis vol snelheidsovertredingen.

6: Haunt – Luminous Eyes

NWOBHM was ook niet ver te zoeken in 2017. De mannen van Haunt leveren een klassieker (to be) van formaat en doen de jonge jaren van de metal herleven.

7: Speed Queen – King Of The Road

Het Hamonts geweld van Speed Queen levert onder het motto ‘hoe meer jullie drinken, hoe beter wij klinken’ een EP af die nog jaren zal nazinderen. Ook zonder alcohol is het een EP waar menig andere band jaloers op kan zijn. De riffs, de zang, de razendsnelle drum. Prachtig! En ook live een band die de moeite is!

8: Honeymoon Disease – Part Human, Mostly Beast

Vrouwen krijgen natuurlijk ook een plaats in deze lijst! Twee vrouwen, twee mannen en de nodige rock ‘n’ roll. Dat is het ingrediënt voor ‘Part Human, Mostly Beast’. Een album met de nodige swing om stilzitten te voorkomen, en de rauwe energie van de goede oude stempel. Naast ABBA heeft zweden er weer een band bij waar ze trots op mogen zijn.

9: Greta Van Fleet – From The Fires

Een band die aan een enorme opmars bezig is en heel de wereld rondgaat. En terecht! De stem van deze jonge zanger, de drie muzikanten, een kwartet waarvan ik nog enorm veel verwacht de komende jaren! Voor wie hen niet kent, zoek hen zeker even op en haal hun muziek (liefst legaal) in huis! Je zal versteld staan van hoe deze kerels de goede oude tijd terug boven halen met hun muziek!

10: Phil Campbell And The Bastard Sons – Phil Campbell And The Bastard Sons

Na een carrière in Motörhead staan we er niet van versteld dat je enkele bastaard kinderen hebt rondlopen op planeet aarde (en wie weet waar nog!). Dat je hiermee zo een prachtig album kon maken was echter een verrassing! Ik was enorm verrast door deze prachtige plaat. De energie, en de schitterende stem waren spot on.

Zo, dat was mijn top 10 van 2017. Natuurlijk is het een enorme opgave om na een heel jaar vol releases tien albums te selecteren. En er zijn er ongetwijfeld nog waarvan ik over een week zeg ‘dju he, die had er beter in gestaan’… Too late anyway! Ik zou graag nog afsluiten met enkele albums die ook zeker de moeite waren in het afgelopen jaar! Ik ga ze enkel oplijsten en niet meer bespreken aangezien het hier dan wat te lang wordt.

1: Body Count – Bloodlust

2: Havok – Conformicide

3: Mastodon – Emperor of Sand

4: Warbringer – Woe To The Vanquished

5: Alice Cooper – Paranormal

Zo, ik dank jullie voor het lezen van mijn blog, deze, en alle anderen van het afgelopen jaar. Ik hoop jullie allemaal terug te zien in 2018 en hoop jullie ook doorheen dat jaar te mogen vergezellen. Maak van 2017 nog het beste inde korte tijd die rest!

Bedankt!

-Tom.

18 gedachten over “2017, de top 10

   1. Sommige beschrijvingen van een song of groep is zo boeiend dat ik eigenlijk de muziek wil horen.
    Wij hebben Zwijmelen op Zaterdag en daar schrijven wij ook over muziek en zetten een YouTube link erbij. Wordt druk bezocht.

    Geliked door 1 persoon

  1. Hey! Via de reader van WordPress 🙂 Ik kan ze zeker wel appreciëren, maar het is een band die ik bewust moet opzoeken, soms ben ik er voor in de mood en dan is het puur genieten! Maar soms is het ook geen goede moment 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s