Goede voornemens 2018

goede vnrmns

Goede voornemens, het is iets waar iedereen wel (eens) aan meedoet, en waar ongeveer evenveel mensen een hekel aan hebben. Vermoedelijk komt deze afkeer door het feit dat veel mensen met zichzelf geconfronteerd worden rond februari als de familie en vrienden vragen stellen over de stand van zaken.

Ik waag me dit jaar toch ook aan enkele goede voornemens. Ondanks de negatieve connotatie die deze woorden oproepen. Hier kan je mijn goede voornemens lezen, en er misschien zelfs wat inspiratie uit putten. (Zo heb je het gevoel er toch niet helemaal alleen voor te staan.) Here we go!

Hardlopen, like I used to do.
Het was iets wat de zestienjarige versie van mezelf zich niet kon/wilde voorstellen. Een leven zonder hardlopen. Ik deed het enorm graag, en was ook niet de traagste. Mijn voornemen voor 2018 bestaat er dus uit drie keer per week te lopen, waarvan één keer een langere ronde (in het weekend uiteraard). Het klinkt misschien als het ultieme cliché voornemen, dat ik 1 januari uitspreek, samen met de rest van Vlaanderen, België en wie weet waar ter wereld nog. Ik ben me hier ook van bewust, maar heb er vertrouwen in aangezien ik er echt terug plezier en genot in heb gevonden.

NWOBHM op vinyl.
Het is een iets vager voornemen als het voorgaande, maar naast thrash metal is NWOBHM (New Wave Of British Heavy Metal) zowat mijn favoriete genre. Aangezien er in de jaren 70/80 onnoemelijk veel fantastische bands zijn ontstaan, waar er niet heel veel nog van bezig zijn, is het soms een uitdaging en avontuur om deze bands op vinyl te vinden. Ik hoop in mijn zoektocht verborgen pareltjes te ontdekken, die ik op mijn beurt weer met mijn muzikale vrienden en met jullie allemaal kan delen. Moest iemand mij hierbij kunnen helpen, deze mensen mogen altijd contact met mij opnemen! (Ik bijt niet.)

Gezondheid level up.
Ook al mag ik absoluut niet klagen, met een moeder die heel bewust is van wat ze ons voorschotelt, heb ik zelf ook nog altijd wat verbeterpuntjes. Naast het lopen dus, elke dag zorgen dat ik nog een half uurtje beweging heb ergens. Fietsen, wandelen, een extra loopje door de week, whatever it may be. Verder, de o zo belangrijke liter water per dag. Iets wat ik nooit serieus heb genomen, tot ik het eens een week geprobeerd heb, en echt een verschil voelde! Maar nadien is het weer, euhm… ‘verwaterd’… En 2018 wordt dus een jaar waarin ik 365 liter water zal verzetten!
En tot slot, een beetje gas terug nemen wat koffie betreft… Aangezien dit normaal meer dan 1 liter per dag is, is het misschien niet onverstandig om dit wat terug te brengen. Een tas of twee per dag om het ‘genotseffect’ te verhogen lijkt me geen slecht idee. (Examenperiodes not included!)

Meer concerten!
Voor Gigview kan ik zo nu en dan al eens een concertje meepikken, en los van Gigview ben ik er ook niet vies van. Dus ik hoop er dit jaar toch regelmatiger één te doen. Ik heb mezelf opgelegd om er minimum één per maand te doen. En in vakanties mag het uiteraard al iets meer zijn.

Tot slot, geen alcohol!
Iets wat ik al bijna een jaar doe, zet ik in 2018 gewoon verder. Ik was nooit een groot drinker, ik dronk eerder voor de smaak nu en dan eens. Maar het had voor mij absoluut geen meerwaarde en uiteindelijk wint de smaak van een fris glas pepsi (max) nog steeds over een frisse pint… Ik mis het niet en zie dus ook geen rede om dit in 2018 te veranderen!

Zo, dit waren mijn goede voornemens. Hebben jullie er gemaakt dit jaar? Zoja, welke? En zijn er onder jullie die durven toegeven dat ze jaarlijks in de val trappen en eigenlijk nog nooit voorbij de 3de week van het nieuwe jaar zijn geraakt? Nieuwsgierig als ik ben lees ik dus met veel plezier wat jullie te melden hebben over dit thema dat iedereen aangaat!

Gelukkig nieuwjaar liefste lezers! Ik wens jullie allemaal een goede gezondheid, wensen die mogen uitkomen, bakken vol optimisme en uiteraard alles wat wenselijk is! Maak 2018 het jaar waar je al jaren van droomt!

-Tom.

4 gedachten over “Goede voornemens 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s