Situaties

situaties

Situaties die verzamelaars herkennen. Zoals altijd gaat het hier vooral over de verzamelaars of liefhebbers van vinyl. Het kan gaan overal alledaagse dingen, of situaties die je op meer specifieke plaatsen ziet gebeuren, zoals bijvoorbeeld op een platenbeurs.

 1. Enthousiast zijn of blij worden van andermans vondsten.

Ik vermoed dat velen onder ons wel andere verzamelaars of liefhebbers kennen, of misschien op een forum zitten waar ze in contact staan met andere vinylfanaten. En zo zullen we allemaal al wel eens gezegd, getypt of gedacht hebben ‘What the fuck! Waar heb je die zo goedkoop gevonden? Geweldig!’. Is het niet fantastisch als je blij kan zijn omdat iemand anders, die dezelfde passie deelt, een nieuwe aanwinst heeft gevonden?

 1. De foute bak.

Je bent op een platenbeurs, vroeg opgestaan en met de eerste 10 mensen naar binnen gegaan. Je stort jezelf meteen op de eerste bakken waar iets interessants in kan zitten, en je bladert je weg doorheen prachtige albumcovers, maar niets wat je zoekt. Als je dan links of rechts kijkt en je ziet je tijdelijke buurman de ene na de andere parel uit een bak toveren, dan denk je ‘hier sta ik weer, aan de foute bak’. Ik heb er nog niet met anderen over gesproken, dus het kan ook zijn dat ik toevallig alleen foute bakken kies… In dat geval moet ik mijn vinylsensor laten bijstellen.

 1. Onvoldoende geld

Dit is er eentje die de tienerversie van mezelf al eens pijnlijk vond om te ervaren. Op de rommelmarkt, 2 platen gekocht, en bij de volgende stand hebben ze je favoriete album…. Jammer, het budget voor vinyl is opgebruikt in de vorige stand. Ik denk/vrees dat de meesten, maar vooral de jeugd, zich hierin zal herkennen.

 1. Vinyl als cadeau

Verwacht of onverwacht, het is een heel leuk cadeau om te krijgen, maar ook om te geven. Uiteraard wel even checken of de persoon in kwestie een platenspeler heeft. Veel mensen hebben aan muziek een bepaalde herinnering. De herinnering van een bepaalde -belangrijke- persoon aan een bepaalde plaat is nog mooier dan een andere herinnering aan een bepaald nummer. Hoewel dit ook niet voor elke situatie zal kloppen.

 1. Lang rijden zonder beloning

We kennen het allemaal. Enkele uren in de auto zitten om op een platenbeurs te geraken, en met lege handen huiswaarts keren. Frustrerend! En toch blijven we het doen. You never know!

 1. Juiste hoes, foute plaat

Watertanden en super enthousiast haal je de hoes uit de platenbak op de rommelmarkt. WOW! Dat ik dit mag meemaken! Deze plaat voor een euro tegenkomen! Snel even de kwaliteit van de plaat controleren…. Lap… ‘Alle 13 goed’ is wat je op het label leest… Someone didn’t pay attention here… Dan maar snel de andere hoezen controleren of de vinyl niet in een andere hoes is terecht gekomen, maar neen, jammer genoeg zijn ze niet meer herenigbaar.

 1. De noodstop

Rustig op weg naar eender welke bestemming, en ineens merk je in een ooghoek aan je rechterkant een platenzaak op. Jammer genoeg zit er niets anders op dan te laat komen en even binnen te springen. Naderhand bied je beleefd je excuses aan omdat je door ‘onvoorziene omstandigheden’ te laat bent. 😉

Deze situaties kunnen sommigen bekend voorkomen, anderen hopen ze niet mee te maken, of net wel. En zo stuur ik jullie het weekend in met de wekelijkse blog! Fijn weekend gewenst iedereen! Geniet ervan!

-Tom.

6 gedachten over “Situaties

 1. Jong of oud, allemaal hebben we dit al wel eens meegemaakt Tom en niettegenstaande ik dikwijls ook wel eens geluk heb denk ik soms ook steeds te beginnen aan de verkeerde platenbakken 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. zeer herkenbaar, ik heb ooit de kelder van een soort tweedehandswinkel ondersteboven gekeerd om toch maar dat hoesje te vinden van dat ene singletje ( plus-kentucky woman) uiteraard tevergeefs resultaat 2u kwijt..
  En het verhaal van die verkeerde bak ken ik ook, het is net als het verhaal van steeds de traagste kassa hebben in de supermarkt, of steeds voor een gesloten overweg, of steeds rood licht etc…
  Eigenlijk komt het hier op neer : het gevoel van ongeluk is blijkbaar heviger dan het gevoel van geluk, maar dit is voer voor psychologen.
  ik kijk al uit naar de volgende blog

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb een respectabele collectie viniyl van 1300 singels en 15oo lps in alle genres maar vooral oldies en ben gestopt met het verzamelen gezien mijn leeftijd en gebrek aan plaats.Heb al vaak platen kunnen verkopen voor onelooflijke prijzen maar er gaat geen enkele plaat de deur uit..Heb vroeger ook radio gemaakt en daar hangen een massa herinneringen aan en die zijn niet te betalen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s