Concertherinneringen

front concerther

Concertherinneringen. Ooit blijft het bij herinneringen ergens diep in het geheugen en soms zijn het fysieke dingen, foto’s of filmpjes. Deze week laat ik jullie enkele van mijn mooiste concertherinneringen zien, inclusief de nodige uitleg!

T-shirt

Bijna twee uur rijden om een concert te kijken voor Gigview. Één van de bands die er speelde was Speed Queen. Hamonts geweld, dat een nog langere weg moest afleggen om het optreden te doen. Na afloop van het optreden ben ik in gesprek geraakt met Speed Queen en toen ze hoorden dat ik twee uur had gereden om hen te zien, en ’s nachts nog twee uur terug moest, kreeg ik uit waardering een T-shirt. Als dat geen warm gebaar is van een band naar zijn fans, dan weet ik het niet! Diezelfde avond wist ik setlists van Carnation En Killer te bemachtigen. Nog meer Belgische schoonheid op vlak van de stevigere muziek.

tshirt

Ticket

Er is 1 ticket, van 1 band dat ik ingekaderd op mijn kamer heb staan. AC/DC. Misschien wel de mooiste dag van mijn 21-jaar lange leven. Toen ik Angus eindelijk over het podium op de weide van Werchter zag huppelen voelde mijn leven allemaal compleet. Een dag waarop ik fantastische mensen heb leren kennen, waardoor ik een geweldige plaats had dicht bij het podium, dicht bij mijn muzikale helden. Wat een dag… Wat een dag…! En dat ticket zal ik dus nooit van mijn leven weg doen! Naast een ticket kom je na een AC/DC concert natuurlijk ook thuis met de alom bekende hoorntjes! En enkele weken na het concert was ik gelukkig genoeg om iemand tegen te komen die een opname had kunnen bemachtigen van het hele concert!

ticket

Plectrum

In het sportpaleis zelf was het me niet gelukt, om het plectrum van Metallica te bemachtigen. Maar volharding loont dikwijls. De dagen nadien heb ik vrij intensief gezocht en rondgevraagd tot ik iemand gevonden had waarvan ik het voor een normale prijs kon overnemen. Op 2dehands.be werden er prijzen van 55 euro en hoger geboden voor één plectrum! Dat heb ik gelukkig niet moeten doen, en toch heb ik een leuk aandenken aan de passage van Metallica in het sportpaleis.

pick

Patch

Afgelopen zomer ging ik naar Bospop, een leuk festival op Nederlandse bodem waar enkele fantastische namen speelden. Waaronder het waanzinnig luide Airbourne. Uitgerekend die band deed een signeersessie, en ik had een patch op mijn battle jacket van airbourne, dus kon ik moeilijk anders dan deze te laten signeren, toch? 😉 En zo loop ik sindsdien rond met een gesigneerde patch van Airbourne op mijn rug!

patch

Drumstok

En als laatste, een moment waarop de tranen in mijn ogen stonden. Het eerste optreden dat ik samen met mijn vriendin gedaan heb. Tyler Bryant & The Shakedown speelde als eerste op Genk on stage. Fenomenaal optreden zoals we gewend zijn van deze jongen heren uit Nashville Tennessee! Op de eerste rij stonden we, meebrullend, headbangend, genietend van de muziek. Toen Caleb, de drummer van TBSD, naar voor kwam, oogcontact maakte en ik bijna automatisch mijn handen uitstak om zijn drumstok te vangen wist ik niet goed wat me overkwam. Alsof ik in een soort waas zat herinner ik het me. Een moment dat ik nooit meer zou vergeten. Nog steeds staat het kippenvel me op de armen als ik er aan terugdenk of deze, mooi ingekaderde, herinnering bekijk.

drumstok

Hebben jullie leuke concertherinneringen? Dingen die je misschien dagelijks meedraagt? Ongetwijfeld ken je het gevoel waarbij er een lach op je gezicht verschijnt als je terugkijkt naar deze mooie momenten.

20 gedachten over “Concertherinneringen

 1. Briljant, die patch 😀

  Heb geen fysieke aandenkens, maar wel een paar ongelofelijk gave optredens meegemaakt. Corvus Corax in de open lucht, diep in de nacht waarbij iedereen danste en uit zijn dak ging. Mijn 18e verjaardag begon op een concert met My Dying Bride als headliner. Was met een groep vrienden en dat was zo gezellig. VNV Nation op Mera Luna in 2006, meen ik. Iedereen verzoop van de regen maar het was wel het beste optreden dat ik ooit van ze hem meegemaakt. Kippenvel inderdaad.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het moment dat de Pet Shop Boys na een concert hun handtekening hebben gezet op het aangeschafte tour programme book. Na het concert gingen ze zeer snel via de artiesteningang naar de taxi die hun naar het hotel zou brengen. Ik was één van de weinigen die op dat moment op de juiste plek was.

  Geliked door 1 persoon

 3. Super die herinneringen. Zalig om op terug te kijken. Ik hou er van. Ben vroeger veel naar concerten geweest, toen ik echt nog klein was vroeg ik altijd handtekeningen, nu heb ik meestal wel fotos. Toffe herinnering.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat leuk allemaal. Ik ga eigenlijk nooit naar concerten. Wel jammer, het lijkt me wel heel leuk. Vaak staat de prijs en de reistijd me tegen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s