Op bezoek in de kerk

de kerk

Gisteren was het zo ver, 15 februari 2018. Het nieuwe album van Fleddy Melculy, De Kerk Van Melculy zag het licht op hun album release. En met zo een titel is er geen betere locatie denkbaar dan een kerk, toch?

Afgelopen dinsdag kreeg ik een mail dat ik gewonnen had, een duoticket om de releaseshow bij te wonen. Een evenement waar je geen tickets voor kon kopen maar dus enkel via het winnen van een ticket je toegang kon verkrijgen. Lucky me! Hoewel… De griep had zijn weg naar mij gevonden en ik wist dus niet of ik in staat ging zijn om van Lommel naar Lokeren te rijden en nog een concert te volgen. Wat volgde waren twee dagen vol rust, fruit en liters water en thee (en honing, maar dat is eigenlijk een soort bonus die je gratis krijgt als je ziek bent!)

De dag van het optreden was ik toch nog niet zoals ik zou willen zijn… Zo veel mogelijk gerust en de fruit en water gewoonte verdergezet. Tegen de avond voelde ik me nog steeds niet geweldig, maar ik besloot dat het me niet zo veel meer kon schelen, een metal optreden in een kerk. Dat kan ik toch niet missen? Zeker niet als het over Fleddy Melculy gaat.

Uiteraard moest ik nog een vriend gaan uithalen want een duoticket alleen opdoen zou egoïstisch zijn he! Onderweg naar daar, nog steeds twijfel of ik het wel ga volhouden in die kerk tussen al dat volk… Maar vol enthousiasme want kom op, hoeveel concerten heb jij al in een kerk bezocht?!?!

Het bleek ook kei goed mee te vallen. Het was lekker druk, maar ondanks de, als paddenstoelen uit de grond schietende moshpits, kreeg je geen beklemmend gevoel.  En fuck dat gevoel in elk geval, het was puur genieten! Ik voel de adrenaline terug door mijn lijf gieren als ik er aan terug denk, wat een energie die mannen hebben en uitstralen, en met zoveel plezier op het podium staan. Je zag de heren zo hard genieten dat je er zelf gewoon een dikke glimlach van op je gezicht kreeg!

Ja ik word van de meeste concerten wel enthousiast, maar zo Nederlandstalige metal is toch iets speciaals. Eerst stond ik er nogal sceptisch tegenover, zo een tweetal jaren geleden was dat. Nu snap ik niet dat ik toen zo ‘moeilijk’ deed. Ze weten gewoon vlot te overtuigen! Maatschappij kritisch met en dikke vette knipoog en vol herkenbare dingen waarover ze zingen.

Dus kort samengevat, een energieke avond vol bangelijke nummers waarvan de tekst met een dikke streep humor werd onderstreept, in een kerk, om een album te releasen. Een avond die me nog lang zal bijblijven en uiteraard kwam ik thuis met het nodige ‘souvenir’!

Op de foto is hij te zien, die nieuwe LP. Ook een prachtige drieluik hoes met een link naar elk nummer op het album. Voorzien van een downloadcode, dus overal waar ik ga zal de Fleddy mij vergezellen! En de binnenkant van de hoes ziet er als volgt uit, gesigneerd uiteraard!

van melculy

Zo, mijn eerste concert van het jaar en het werd stilaan tijd! Wat het volgende is ga ik nog even niet aan jullie neus hangen, maar het is er eentje waar ik ook al een hele tijd naar uit aan het kijken ben! Daar horen jullie dan ongetwijfeld meer over! Fijn weekend en tot maandag!

-Tom.

7 gedachten over “Op bezoek in de kerk

   1. Dat is al heel wat 1 x per maand. De meeste mensen halen dat niet. Wij hooguit 4 per jaar maar dat zit hem ook in het geld wat het kost om concerten te bezoeken. Maar oké, we zijn er tevreden mee.

    Geliked door 1 persoon

   2. Ah kijk, Lucky you. Dat zou mooi zijn als ik ook op die manier aan de kaartjes kon komen, maar ik vrees dat me dat niet gaat lukken. Wel tof voor jou. 👍👍👍👍

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s