Hardlopen

Hardlopen

Ik heb geen ambitie om motivational coach te worden of iets dergelijks, maar ik hou er wel van om mensen te motiveren en te overtuigen van goede dingen. Één van die dingen waar ik mensen graag van overtuig is gezondheid. Met op de eerste plaats gezonde voeding, maar daar is al zo veel over geschreven dat ik me daar niet meer druk in ga maken. Ik kan begrijpen dat er ooit verwarring is want iedereen spreek iedereen tegen, in dat geval is het gewoon even kijken welke lobby het onderzoek gesponsord heeft… Dan weet je ook al veel! En verdere vragen zijn altijd welkom, ik help jullie ook hier graag mee verder!

Waar ik het wel met jullie over wil hebben is wat ik voel sinds ik aan het lopen ben. Ik loop nu enkele maanden en nu begin ik er echt de voordelen van te voelen. Dus geef ook niet op na twee weken, want dan zal je nog niet veel kunnen waarnemen.

Wat ik momenteel voel is nog niet ‘wow’ te noemen, maar wel duidelijk merkbaar en absoluut welkom. Je kent het gevoel waarschijnlijk wel dat je moe opstaat, moe gaat slapen en alle tijd daartussen moe doorbrengt. Een leven is ook vermoeiden voor een lichaam dat niet fit is. Ik was vaak moe, en dat kwam heus niet alleen door de saaie leerkrachten die ik altijd de schuld gaf. Ik had er zelf ook een aandeel in.

Vroeger toen ik veel sportte had ik hier eigenlijk nooit last van, en sinds ik terug loop voel ik me ook weer een pak beter! Ik word wakker en voel me uitgeslapen, en ik begin moe te worden rond slaaptijd. Daartussen heb ik veel energie en krijg ik ook veel meer gedaan dan een tijdje terug. Ik schrijf meer, luister meer muziek, ben aangenamer in omgang en ben VROLIJKER. En misschien is dat laatste nog wel het belangrijkste.

Dat is nog maar één voorbeeld van wat ik voel sinds ik fitter aan het worden ben. Meer energie is een enorm voordeel in het leven aangezien je maar even op deze aardbol rondloopt en je best niet te veel tijd verspilt met je moe te voelen en niets gedaan krijgt.
Daarnaast voel ik ook dat mijn rug een pak sterker is. Wat als toekomstige verpleegkundige (let’s hope so) een voordeel is. Want die rugklachten hoor je toch overal weer terugkomen!

Wat nog? Ik vind veel meer rust in mijn hoofd. Tijdens het lopen krijg je tijd om alles even te laten malen en alles wat overbodig is in de vuilbak te gooien. En als je dan toch buiten bent kan je meteen even het vuilnis buiten zetten en dan ben je er definitief vanaf!

Nog nie voldoende redenen om er aan te beginnen? Den heb ik nog een laatste… Je hebt naast loopschoenen eigenlijk niets nodig om te lopen.je kan natuurlijk zo gek doen als je maar wil en dure kledij kopen etc etc, maar dat is geen must. Goede schoenen en that’s it, je loopt op de weg of in het bos en dat ligt er gratis te gebruiken. Geen dure abonnementen om in de fitness te zitten zweten, of geen andere lidmaatschappen die je veel geld kosten en waar je na elke matige training op café beland en de verbetering terug wegdrinkt of eet.
Gewoon op je eigen tempo, eventueel met partner of een vriend(in) en je doet het zo vaak je wil, wanneer je wil en hoe lang je wil. Tegenwoordig wil toch iedereen zijn eigen baas zijn?

Ik denk dat ik duidelijk ben geweest, toch? 😉 Ik zeg ook graag ‘je moet niets… maar geef het een kans en je zal jezelf op die manier overtuigen’ En dat is in dit geval ook zo. Fijn weekend allemaal! Geniet ervan en ik zie jullie maandag met een nieuwe Music Monday, misschien nog leuk om deze als loop-playlist te gebruiken? 😉

-Tom.

8 gedachten over “Hardlopen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s