Setup

Setup

Jullie vragen zich misschien af wat voor platenspeler ik heb? Een bloggende jonge kerel, hij zal wel een Crosley hebben… Geen paniek! 😉 Ik ben vanaf het begin eigenlijk verwend geweest met het materiaal uit de ‘goede oude tijd’ van toen mijn ouders nog op kot zaten. Sindsdien is de platenspeler wel overleden en heb ik voor mijn 18de verjaardag een nieuwe gekregen. Hier worden de platen dus niet mishandeld door de groevenkillers die je voor 150 euro en minder in praktisch elke winkel tegenwoordig kan kopen.

Heb ik de beste platenspeler die het helderste geluid geeft? Waarschijnlijk niet. Heb ik dat nodig? Nope! En mij zal je ook nooit 2000 euro aan een platenspeler zien geven. Zolang ik mijn muziek maar met een goeie kwaliteit kan beluisteren zonder dat de platen er aan ten onder gaan ben ik al blij! Dus… Mijn platenspeler. Een Pro-Ject Debut III. Simpel, modern design, prijs kwaliteit een fantastisch toestel! Ik heb hem al bijna 4 jaar ondertussen en hij heeft me op geen enkel moment in de steek gelaten. Het enige ‘nadeel’ -als we gaan muggenziften- is dat er geen knop is om het toerental te wisselen, en dat ik de riem moet verleggen… Maar aangezien dat 1 keer per maand gebeurd is het dus overbodig om hem hiervoor af te straffen. Ik ben er onnoemelijk tevreden van en zou absoluut geen andere speler wensen op dit moment!

De versterker die ik heb komt van het kot van mijn vader, heeft daarna even bij mijn grootouders gestaan (waardoor ik er als kind nog sprookjesplaten op geluisterd heb!) en staat nu te blinken in de kelder aka ‘het muziekhok’. Het gaat om een Sony TA-AX330. Niets bijzonders, gewoon een goed werkende versterker die mooi geluid geeft op vrij laag volume, maar enorm luid kan als het moet! Ook dit is een stuk dat ik niet zou vervangen als het niet nodig is. Ik probeer zo al een beetje halt te roepen aan de consumptiemaatschappij, en daardoor gebruik ik alles tot het niet meer gaat. Want zo kan het dus ook nog! En geef nu toe, die oude spullen zijn toch zo stevig als een tank!

En dan mijn knallend duo nog! Ik speel alles af door Pioneer S-P710 speakers. Twee patsers van 90 watt die wel wat lucht kunnen verzetten. Niet dat dit ooit echt van toepassing is aangezien ik met drie prachtige mensen samenleef waarvan hun muzikale smaak in vraag te stellen valt 😉. Daarbij komt dan nog dat ik op mijn 70ste nog graag naar muziek zou luisteren en gehoorschade liefst niet zelf veroorzaak.

Hopelijk hebben degenen die hier niet echt in geïnteresseerd zijn het einde gehaald! Ik probeer het luchtig te houden zodat jullie ook gewoon een leuk stukje tekst hebben om de werkweek te beëindigen. Fijn weekend allemaal! Maandag zijn we er weer voor een nieuwe week vol muziek!

-Tom.

11 gedachten over “Setup

   1. De Referance Master is een veel hele speciale lijn van Akai geweest. Heb nu ook een multimedia versterker van hun aan de tv hangen, tezamen met 7 grote boxen en kan de hele buurt mee laten genieten. (Doe ik natuurlijk niet hoor 😃).

    Liked by 1 persoon

 1. Ik ben één van die mensen die er vanuit gaan dat er altijd nog toestellen zijn die beter klinken.
  Ik heb al veel geld uit gegeven door deze bewering.
  Ik ga geen opsomming geven van al de versterkers, platenspelers, klankkasten enz… die ik allemaal heb gehad.
  Ik moet uiteindelijk toegeven dat al het high-end gedoe niet tot de meest aangename klank leidt…

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s