Radio

Radio

De Zwaarst Lijst passeerde afgelopen dinsdag naar jaarlijkse gewoonte op Studio Brussel. Voor mij een reden om toch eens echt naar de radio te luisteren. Jammer genoeg zit er jaar na jaar geen nieuwe ontdekking bij. Het zijn dan ook bijna altijd dezelfde nummers, en we kunnen een deel ervan al luidkeels meezingen. Wel merk ik dat de artiest soms de foute tekst zingt… Ik ben vrij zeker dat de fout niet bij mij ligt! 😉

Waar ik het dus over zou willen hebben deze week… Om te beginnen, de radio is toch niet meer wat het geweest is hé! 90 keer per dag hetzelfde nummer, je zou nog denken dat de reclame ook een nummer is dat veel te vaak herhaald wordt,… Kortom, er is niet veel lol meer aan. Om nog maar te zwijgen over de kwaliteit van hedendaagse popmuziek. Maar daarover valt te discussiëren zeker? Niet mijnen dada!

Ik luister dan ook weinig radio. Als hij opstaat is het de stilte die dringend weggewerkt moet worden en dus gewoon wat achtergrondlawaai. Hoewel ik de ‘klassieke’ radio niet actief beluister ben ik tegenwoordig wel helemaal fan van ‘Gimme Radio’. Je kan het misschien al raden? Metal, metal en nog eens metal. Het is via een app op de smartphone dat ik naar deze radio luister en ik ben nog nooit teleurgesteld geweest.

De Dj’s op deze radio zijn dan ook niet de minsten. Dave Mustaine (Megadeth/ex-Metallica), Randy Blythe (Lamb Of God) en Johan Heg (Amon Amarth) om er maar enkele te noemen. Ze hebben allemaal hun eigen ‘show’ waarin ze zelf nummers kiezen en deze presenteren. Een fantastische manier om nieuwe muziek te leren kennen en de klassiekers nog eens op te frissen! Hierbij komt dan ook nog dat je leuke weetjes en verhalen krijgt van de artiesten uit hun muzikale jeugd etc.!

Verder is er op de app nog een ‘chat’ waar je je mening over de platen kwijt kan, en waar ‘Gimme Bot’ je bij elk nummer wat weetjes geeft over de band/het nummer/de artiesten. Altijd de moeite om te lezen!

Je kan ook je favoriete presentator volgen, zodat je op de hoogte blijft van zijn momenten on air. Altijd leuk, zeker voor mensen die enorm fan zijn van een bepaalde band of altijd tevreden zijn over de show van een bepaalde presentator.

Ik volg niemand specifiek maar probeer wel veel tijd door te brengen op de app om zo tegen een rotvaart veel muziek te leren kennen. En misschien is de app ook iets voor jou? Gratis te downloaden voor zowel Android als Apple!

En hierbij ga ik het houden voor deze week. Luister jij nog veel naar de radio? Of heb jij ook een favoriete app die je ‘klassieke’ radio vervangt? Laat het me zeker weten! Altijd leuk om jullie reacties te lezen!

-Tom.

20 gedachten over “Radio

   1. Is in plaats gekomen van Kink. Aanrader, alleen via internet. Veel alternatieve muziek en weinig geklets. Hebben ook een variant voor wat stevigere muziek. Pinguïn rock, verassende titel 😉

    Geliked door 1 persoon

 1. Hier hebben de kids de hele dag. MTV aan. Weet je hoe erg dat is??? Onze kids variëren tussen de 4 en de 20. Dus tot aan mijn dood die ellende……. De overlevingskans bij de huidige muziek is nihil!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Soms vraag ik me af of er nog degelijke muziek gemaakt wordt heden ten ten dage.
  Op alle radiozenders dezelfde shit.
  Hier thuis staat de radio nooit op, op het werk Studio Brussel.
  Dat is het zo’n beetje.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik sta vaak op radio 1, goed om op de hoogte te blijven van de actualiteiten.
  Vooral ’s morgens vooral veel gebabbel.
  In de namiddag van 13 tot 16u vind ik de muziekkeuze ok.
  Voor de rest…moet men het programma’s uitpluizen en dan ook op de vastgestelde tijdstippen luisteren.

  Geliked door 1 persoon

 4. Bij mij staat de Nederlandse NPO radio 2 vaak op. Eerst bijna alleen 3FM maar daar komt haadt alleen van die commerciële bagger langs. Helemaal klaar mee. Op zondagochtend zenden ze op NPO 2 zo’n heerlijk zondagochtend muziekprogramma uit met van die lekkere liedjes waardoor je weekend echt weekend is en je langzaam wakker kunt worden. Heeeeeerlijl. Voor de rest wordt hier heel veel spotify gebruikt door mezelf en mijn gezinsleden.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik weet eerlijk gezegd niet wat het is. Zelf denk ik dat het bij mij beetje leeftijdsgebonden is. Dat snelle en vele kletsen in combi net teveel commerciële muziek hoeft voor mij niet meer. Denk dan dat het komt doordat ik de jongste (45) niet meer ben. Muziek is natuurlijk niet persé leeftijdsgebonden, maar hoe het wordt aangeboden denk ik wel. Toen ik op mijn 15e met mijn cassetterecordertje bij de radio zat om liedjes op te nemen was het echt niet anders. Ook toen wrd er veel gekletst enz. Maar toen was het zo voor mij. Had ik er geen last van. Hmmmm….. Is bij een onderzoek waard over hoe het allemaal zit….!!! 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s