Groene vingers

groene vingers

Het is weer zo ver. Het mooie weer heeft mijn groene vingers weer doen kriebelen en ik heb weer een stukje in de tuin ‘opgeëist’. Wat heb ik dit jaar gezet? En waarom juist dat? Dat kan je hier en nu allemaal ontdekken!

Aardbeien, frambozen en cassisbessen
Dit zijn alle drie lekkere vruchten, die je zo kan eten, of op een schepijsje kan doen voor dat beetje extra goddelijkheid! Los hiervan vind ik het ook mooie plantjes die je, met de nodige liefde, een lange tijd kan behouden. En met dank aan het mooie weer doen ze het alle drie heel erg goed!

framblij
De frambozen. Als alles goed loopt mag ik drie kleuren verwachten!
aardbeien
Cassis, aardbeien, thijm, aardbeien (van links naar rechts)

Thijm
Dit is dan weer één van mijn favoriete kruiden. En deze plant staat al sinds vorig jaar in de tuin. Ook genieten wanneer je er even met je hand doorgaat en de geur zo een tijdje kan meedragen. Ik vermoed wel dat er vorig jaar TE enthousiast in werd geknipt aangezien hij aan die kant niet zo goed meer groeit, maar we laten die kant dan ook goed met rust dit jaar, dode takjes verwijderd en terug ademruimte voor nieuw groen.

Oregano
Nog een kruid dat we regelmatig gebruiken. Makkelijk he als ze gewoon in de tuin staan! Even laten drogen, en zelfs dat is niet persee nodig, en klaar voor gebruik. Deze lijkt ook elke dag te groeien en te groeien. Ook een plant die een mooie groene kleur heeft en hierdoor ook een visuele meerwaarde is.

Puntpaprika
Die wordt hier thuis al eens gekocht om een gevulde puntpaprika van te maken. Wat het recept exact is durf ik niet te zeggen, zou het eens moeten navragen… Maar wat ik wel weet is dat het dubbel zo lekker is als het uit eigen hof komt!

Basilicum
Tomaat, basilicum, mozzarella, elk een schijfje, en je hebt de perfecte opener voor elk zomergerecht En ook onder een salade past die basilicum gegarandeerd! Hopelijk overleeft hij mijn geklungel 😉.

Bladpeterselie
Die wou mama eens graag in de tuin hebben… Hoewel ze er nog niet volledig uit is wanneer ze hem gaat gebruiken! Een frisgroen plantje dat ook zeker niet misstaat tussen de rest. En volgens mij onder elke salade wel bruikbaar.

Munt
Dit is één van die planten waar ze hier thuis verzot op zijn. In drinken, om zo te eten, je kan het zo gek niet bedenken of ze doen er munt bij! Heb ik even geluk dat het een heel makkelijke plant is die het ook supergoed doet. Hij staat wel in een pot om te voorkomen dat niet gans de tuin vol munt staat?

Rabarber
Dit wou ik ook eens proberen dit jaar. Je kan er veel mee, maar ook om zo op te eten vind ik het heel erg lekker. Nu maar hopen dat hij goed gaat groeien, want de slakken hadden de eerste blaadjes al opgeëist. Nu staat hij gelukkig terug goed te bloeien.

Zaadjes
Dan heb ik nog wat plantjes gezaaid even geleden. Maar wat dit allemaal is, en of het een succes wordt, dat zal je op een later tijdstip nog moeten ondervinden!

En zo heb ik ook een eigen tuin om in te werken en hopelijk kunnen we er (letterlijk) de vruchten van plukken! Tot maandag!

-Tom.

4 gedachten over “Groene vingers

  1. Ooh, wat leuk, heb jij groene vingers!
    Ik zou zelf eens in ons tuintje moeten beginnen, maar heb er voorlopig de moed niet voor (en de hond is ook nog wat te jong, maak ik mezelf dan wijs. Die zou het toch uitgraven.)
    Deze blog vind je dan misschien wel interessant: https://fruitberg.blog/
    Veel succes met je plantjes! Ben benieuwd 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s