Music Monday #19

Deze week verkennen we de duistere kant van de muziek. Toch zeker qua imago en qua teksten… Ghost is een Zweedse band waarvan de bandleden lang onbekend bleven. Tot er voor kort wat ‘problemen’ waren onder de zanger en vroegere bandleden,… Nu we weten wie op de planken staat veranderd dat gelukkig niet wat we van de muziek vinden 😉 Deze drie nummers zijn maar een kleine selectie uit hun gamma. Ik raad iedereen aan om de rest ook een kans te geven als je genoten hebt van deze drie!

Om te beginnen, het allerlaatste nummer dat ze tot op vandaag op de wereld loslieten. Hun nieuwe album ‘Prequelle’ komt op 1 juni uit en ik heb de eer om er voor Gigview.be een review voor te mogen schrijven. Hier is hij dan… Dance Macabre!

Dat was genieten he… Toch!? Bon, nu iets meer hun duistere kant, want dat liefdesliedje zal iedereen wel kunnen bekoren! 😀 Een ander nummer dat elke Ghost fan kan meebrullen is dit volgende nummer… Maar eigenlijk zijn alle Ghost fans redelijk ‘die hard’ dus veel teksten die we niet kennen zal je niet vinden 😉

En voor de echte katholieke, en andere geloofsovertuigingen die al stuiptrekkingen krijgen bij het woord SATAN… Tot volgende week! (hopelijk)… Voor al de rest, geniet van het meesterlijke Year Zero!

En dat zit er, veel te snel, ook weer op. Hopelijk heeft de overgrote meerderheid het gehaald tot het einde, want eigenlijk maakt Ghost heel toegankelijke muziek. Zeker als je de thema’s die ze aanhalen bekijkt! Tot vrijdag!

-Tom.

2 gedachten over “Music Monday #19

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s