Verzenden

Verzenden

Als verzamelaar breekt het je hart wanneer er een pakketje aankomt en de inhoudt blijkt meer thuis te horen in de vuilbak dan in je collectie. Ik heb recent nog een pakketje aangekregen waarvan de plaat gelukkig nog intact was, maar de hoes was geplooid. Dat doet pijn als je een tijdje geduld hebt moeten hebben en best uitkeek naar het moment dat de plaat ging aankomen. Gelukkig viel de schade al bij al nog goed mee, ik heb op Facebook al foto’s gezien waar je bijna van begint te wenen. Gebroken vinyl, hoezen die gescheurd zijn, of door regen volledig doorweekt,…  Hoe kan je dit voorkomen en kan je dit zelfs voorkomen? Ik geef enkele tips, voor zover je hier zelf invloed op kan hebben!

De verpakking is uiteraard het belangrijkste onderdeel. Als je een LP verpakt om te versturen zorg dan dat het een stevige verpakking is. Als de doos te groot is voor 1 plaat, vul hem dan op met proppen krantenpapier zodat de plaat niet heen en weer wordt geschud. Hierdoor gaan er van die lelijke split seams ontstaan in het midden van de rug, boven of onderkant van de hoes. Iets wat je toch vaak ziet terugkomen en wat je absoluut niet wil thuiskrijgen als je een plaat in goede staat koopt.

Wat ik zelf ook altijd doe is een laag bubbelplastiek, soms zelfs twee, rond de plaat voor wat extra stootbestendigheid. Wees ook nooit te zuinig met wat je doet. Verpakkingsmateriaal hoeft niet duur te zijn en het is dus alleen wat extra moeite die je doet, waar je klanten tevreden mee zijn!

De best verpakte plaat die ik ooit kreeg was eigenlijk ook de meest miniem verpakte plaat. Hij zat een paar keer ingewikkeld in de krant van de week daarvoor en een laag bubbleplastic. Daarna was hij, zonder enige mogelijkheid van op en neer te bewegen, tussen 2 harde kunststoffen platen verpakt. Die plaat mankeerde dan ook niets toen hij aankwam! Simpel, maar het werkt perfect!

Verstevig de hoeken van het pakket! Makkelijk! Door er wat extra karton aan te bevestigen of een redelijke dosis duct tape is de hoek al een heel pak steviger!

En iets wat de kopers zelf in de hand hebben, als het pakje wordt geleverd in een winkel, ga het dan snel afhalen. Als het twee weken op jou moet wachten en het staat in de buurt van een verwarming, of het staat onder een bestelling pannen etc, veel gewicht dus, dan ligt het ook wel een beetje aan jezelf als de plaat dan niet meer 100% in orde is!

Het probleem zit eigenlijk voornamelijk op twee plaatsen. Nonchalante verkopers die geen tijd of moeite steken in het goed inpakken van platen, en de transportmaatschappij die er dikwijls geen zorg voor draagt. Maar ook de kopers hebben een miniem aandeel hierin. En met deze eenvoudige tips kan jij het verschil maken tussen een veilige verzending en een risicogeval. En vanaf nu hoop ik geen enkele gebroken plaat meer te zien he! 😉

Fijn weekend allemaal! Bedankt om er weer allemaal te zijn op vrijdag blogdag! Tot maandag!

-Tom.

Like ook zeker de facebook pagina van de blog en deel de  berichten zo vaak je wil!
https://www.facebook.com/Vinyl-Coffee-1675770712443335/

Advertenties

4 gedachten over “Verzenden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s