Warm! TE?

Het is, zoals jullie ongetwijfeld al hadden opgemerkt, zomervakantie. Een periode vol genot voor iedere schoolganger, op enkelen met herexamens na. Wat ‘zomervakantie’ dit jaar gelukkig ook betekent is dat je kan genieten van de zon, het warme weer en de regen die uit blijft.

Maar wat als het allemaal net iets TE wordt?

TE veel zon? Als je het mij vraag wel. En dan heb ik het vooral over het branden van de zon. Vooral in de ochtend en de avond functioneer je nog goed, want de periode rond het middaguur hoef je niet te denken aan lange tijd iets actiefs doen want dat voel je onmiddellijk.

TE warm? Voor velen denk ik wel. Je hoort me eigenlijk niet klagen, ik heb het graag warm genoeg. Maar als je moeilijk kan slapen door de hitte die ’s nachts ook nog goed blijft hangen, dan wordt het misschien wel een probleem, zeker voor iets oudere mensen!

TE weinig regen? In Lommel en omstreken is dit zeker het geval. De tuinen en bossen schreeuwen om een stortbui, de mensen zouden massaal buiten gaan dansen als het regent (het is er overigens toch warm genoeg voor) want je zou de zuurstof in de lucht terug voelen. En mijn moestuintje zou een vreugdedansje maken bij het krijgen van wat lekker vers regenwater! 😉

Grappig eigenlijk, het is nooit goed! Te warm of te koud, te nat of te droog, wij Belgen hebben altijd wel iets om over te klagen. Maar zijn er dan geen voordelen? Echt wel!

Die sproeier om het gras mooi groen te houden? Doe je zwembroek aan en loop er door! Afkoelen terwijl je de tuin in orde houdt, wat wil je nog meer?

Nachtelijke warmte? Zet een tent in je tuin of slaap onder de sterrenhemel! Ik durf te wedden dat nog niet veel mensen dat gedaan hebben en hebben kunnen genieten van wat dit nu net voorstelt. En los van het mooie hiervan, het is buiten frissen dan binnen ’s nachts, grijp je kans zou ik zeggen!
(Tip voor de tent slapers, zet je tent in de schaduw of zet hem pas na 19 uur op zodat hij niet opwarmt door de brandende zon)

Wegvluchten in de schaduw op het terras? Kan ook zijn voordelen hebben! Tijd voor een fris drankje, of een kop koffie (jup, zelfs met dit weer!). De laptop mee naar buiten om een serie te kijken, een boek lezen, de ronde van Frankrijk vanop het terras volgen,… Je kan zo veel doen om even te ontspannen, even weg uit de dagelijkse drukte en op deze manier de warmte gebruiken om terug wat op te laden.

We betrappen ons allemaal wel eens op een klaagmomentje, niets mis me! Maar vergeet niet om creatief te zijn en de ‘negatieve’ dingen om te buigen in positieve gedachten en er iets leuks mee te doen!

-Tom.

4 gedachten over “Warm! TE?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s