Harley Days Leopoldsburg

harley days

Iedereen kent het wel, het ronkende geluid van een Harley Davidson die door de straat rijdt en de gashendel even volledig opendraait. Bij enkelen roept het ergernis op, bij mij enkel nostalgische terugblikken en blije vooruitzichten naar dat ene weekend in het midden van de zomervakantie.

Het Harley treffen zoals we het thuis noemen, noemt officieel ‘Harley Days’ en vindt jaarlijks plaats in Leopoldsburg. Een stad waar doorgaans niet gek veel te beleven valt, en waar het nooit belachelijk druk is wordt dan voor drie dagen omgetoverd tot het Valhalla van de ronkende motoren. En ja hoor, het is nu weer drie dagen puur genot! Van de duurste en mooiste rijdende parels, tot de meest versleten, nog net rijdende tweewielers. En twee dezelfde zal je er niet vinden.

Een weekend waarin ze -ook al mag het sinds enkele jaren niet meer- zonder helm rondrijden in een lus doorheen centrum Leopoldsburg. Sommigen zien er zelfs uit alsof ze best niet meer op de motor waren gaan zitten (na de nodige alcohol met hun biker vriendjes), maar ondanks dat alles verloopt het tot op heden elk jaar vredig en zijn er nog geen doden gevallen op het afgezette circuit.

Ik kan eigenlijk verschillende herinneringen vertellen, aangezien ze mij al van kinds af aan meenamen naar dit helse lawaai (waar ik toen ook bang van had!). Maar ik ga het redelijk kort houden en jullie gewoon allemaal uitnodigen om de sfeer/benzinegeur/BBQ-geur/gesmolten rubbergeur zelf te komen ontdekken, en de schoonheid van dit weekend zelf binnen te laten komen. Je zal er ongetwijfeld geen spijt van krijgen.

Of ik zelf ooit op zo een zwarte, ronkende schoonheid zou rijden? Graag! Maar aangezien er regelmatig ongevallen mee gebeuren, die vaak een grote impact hebben op het leven, en ik met mijn studie verpleegkunde toch al enkele motards ben tegengekomen heb ik wijselijk besloten het visuele genot te behouden, maar zelf niet de waaghals uit te hangen!

En nu ga ik verder genieten van de trillingen die de uitlaten ter hoogte van je borstkas teweeg brengen. Tot maandag!

-Tom.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s