Muziek als ontmoetingsmedium, deel 1

38297806_10213568987679961_7082577439641042944_n

Muziek is misschien wel de meest eerlijke vorm van social media. Door muziek voel je je snel verbonden met anderen, er kan een bepaalde klik ontstaan en je kan uren in gesprek raken door muziek. Ook door vinyl heb ik al verschillende mensen leren kennen, op forums, op beurzen, in winkels,… Vandaag neem ik jullie mee op een korte reis door mijn geheugen en vertel ik jullie enkele verhalen over hoe ik mensen leerde kennen door een gezamenlijke interesse.

We zullen het maar chronologisch doen he! Toen ik lid werd van Kilroy Records forum voor muziekliefhebbers, vinyl en cd verzamelaars leerde ik Ivan kennen (Kilroy, voor de forumleden die dit lezen). Een man waarvan ik meteen doorhad dat hij veel wist, een grote collectie had en, misschien nog het belangrijkste, een hart op de juiste plaats. Ivan stond vanaf dag 1 klaar om al mijn vragen te beantwoorden, me te helpen zoeken naar een nieuwe platenspeler toen de mijne het begaf en gewoon voor een leuke babbel over die gemeenschappelijke verslaving… Muziek, en meer specifiek, vinyl. Dankzij Ivan heb ik op korte tijd veel kunnen leren en heb ik nu nog steeds een vriend die me, ook met deze blog, ten volle steunt. Ivan, bedankt!

Het volgende gaat over die beruchte dag, die de meesten onder jullie al wel eens hebben zien passeren. 16 mei 2016, de dag dat ik AC/DC aan het werk zag. Normaal ging ik rond de middag in Lommel de trein nemen om dan in Lier over te stappen richting Leuven. Maar, opgejaagd als ik was, heb ik de trein een uur vroeger genomen. Ik kon het wachten thuis niet meer uithouden, en dat bleek de beste keuze ooit. In Lier stond er een koppel ook op de trein te wachten, ze gingen ook naar Leuven. In de trein zaten ze aan de andere kant van het gangpad en ik hoorde ze dingen vertellen die mij de indruk gaven dat ze ook naar AC/DC gingen. Eenmaal in Leuven aangekomen kwam ik ze terug tegen aan de bushalte, die speciaal was gemaakt voor het vervoer naar de weide van Werchter. Hier besloot ik om ze even aan te spreken aangezien gelijkgestemde mensen dat normaal niet erg zouden vinden.
Inderdaad, ze gingen naar AC/DC! En wat bleek, ze kenden nog mensen die er heen gingen en die stonden al aan de ingang van de weide te wachten.
Naast het feit dat het twee heel vlotte, sociale en lieve mensen waren, konden we dus goede plaatsen regelen als we met hen meegingen! Waarom ook niet dan??
Mede dankzij deze twee fantastische mensen heb ik een dag beleefd om nooit te vergeten. En daar zal ik hen eeuwig dankbaar voor zijn!

Als derde en laatste voor deel 1 neem ik jullie mee naar Grimm Metal Fest in Gent. Ik was alleen daar met als doel te genieten van fantastische optredens en nadien bij Gigview een mooie review af te leveren. Blijkbaar was er nog iemand alleen daar en hij sprak me tussen twee optredens door aan. We hebben de overige optredens samen gevolgd en tussen de shows plezante babbels gehad. Aangezien hij geen lid is van het wereld dominerende Facebook houden we momenteel via mail contact. Hopelijk lopen we elkaar weer tegen het lijf op een volgend concert!

Zo, dit was het al weer, drie ontmoetingen die ik heb mogen meemaken dankzij muziek en het mooie verhaal dat er aan hangt! Voor deel 2 zie ik jullie graag volgende week vrijdag terug! Dan volgen er nog enkele iets kortere verhalen. Niettemin zijn die kortere verhalen situaties die ik nooit ga vergeten!

Hebben jullie vriendschappen gesloten door muziek? Of misschien wel de liefde van je leven leren kennen in een platenzaak? Schrijf je eigen ervaringen gerust neer in de reacties! Ik ben benieuwd!

-Tom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s