Muddler, sterk Nederlandstalig.

14045662_993301217435635_370599980828235280_n

Wie mij goed kent weet dat ik niet zo een fan ben van Nederlandstalige muziek. Zelfs binnen rock en metal heb ik hier meestal niet zo een voeling mee. Raar misschien voor iemand die een blog schrijft in het Nederlands omwille van zijn liefde voor de Nederlands taal.. Af en toe komen er bands in mijn vizier die het goed doen in het Nederlands. Enkele voorbeelden hiervan zijn Fleddy Melcully en Gorki.

Nu kreeg ik de vraag van RockXXL of ik de Belgische band Muddler even wou beluisteren… En natuurlijk wil ik dat! Maar euhm… Dat is Nederlandstalig!?

Eerder vermeldde ik al dat ik Gorki graag hoor, en er zelfs fan van ben. En eerlijk gezegd heeft Muddler iets weg van het werk van Gorki, een soort van Gorki met ballen.
De nieuwe single van Muddler kreeg de naam ‘Tot Chaos’ met zich mee en overtuigt vlot en snel. Ik zet niet snel een nummer op repeat, maar deze heeft makkelijk 40 minuten opgestaan.
Tijdens het beluisteren van een nummer let ik op verschillende dingen, waaronder de instrumenten apart. En hier springt de bas er qua sound uit voor mij. Een klank die omschreven kan worden als ‘vet’, ‘ronkend’ en ‘beukend’.

Wat je misschien ook over mij weet is dat ik niet snel naar de inhoud van teksten luister in muziek. Eerder ritmes en melodieën en de combinatie van het geheel spreken mij aan in muziek. Maar wanneer een tekst goed is mag het ook gezegd worden. En die ene zin in het refrein vind ik gewoon bangelijk ‘In deze rust kom ik tot chaos’. Het zou zo uit een gedicht van Jotie T’hooft kunnen komen!

En nu denken jullie uiteraard ‘Jaja Tom, maar hoe klinkt het nu??’ Awel, zo dus:

https://www.youtube.com/watch?v=lK7RnNDXpUY&t=5s

Snap je nu wat ik bedoel? Deze band uit Lier heeft de kracht, de passie en toch de gevoeligheid om je te raken, mee te sleuren en te beroeren.

Wat denken jullie ervan? Wat mij betreft mag deze band dagelijks wat airplay krijgen op de nationale radiozenders. Als jullie meer willen weten over Muddler, of op de hoogte willen blijven van hun laatste nieuwe bezigheden twijfel dan niet om ze te volgen op Facebook!

https://www.facebook.com/muddler.belgium/

Een fantastisch weekend gewenst iedereen, en we spreken maandag af voor meer muzikaal plezier!

-Tom.

Advertenties

4 gedachten over “Muddler, sterk Nederlandstalig.

  1. Het is helemaal niet vreemd om als Belg niet van Nederlandstalige muziek te houden. Ik ben dan misschien opgegroeid met de Vlaamse Top 10 thuis, ’t is niet dat ik er hedendaags nog elke dag naar luister 😉 Maar sommige platen zijn toch wel blijven hangen, haha.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s