Wandelen, iets voor iedereen

Wandelen is zo een activiteit die (bijna) iedereen kan doen. Het is gratis, het is makkelijk en het kan overal. Maar natuurlijk is het ene pad het andere niet, en de ene omgeving de andere niet… En zo heb ik in België ook wel wat verschillende wandelingen die ik graag doe.

Om te beginnen misschien een eervolle vermeldingen van een plaats waar ik graag ga wandelen. In de Voeren (rondom het stadje Teuven) is het prachtig wandelen, doorheen glooiende heuvels, langs weides, bossen en kleine dorpjes. Magnifiek!

Maar de absolute winnaar is voor mij het drukbewandelde Ninglingspo! Nu valt het spectaculaire bulderende water wat ‘tegen’ met dank aan de enorm warme en droge zomer. Maar zelfs met een rustig kabbelende stroompje heeft de wandeling iets magisch.
De wandeling loopt over de hele heenweg langs de stroom, waar het soms glibberig is over de rotsen, struikelachtig over boomwortels, en best hoog als je niet oplet en van het pad afstapt.

Maar dat klinkt zo positief niet he 😉 Het is echt een prachtige wandeling waar je ongetwijfeld nog lang van gaat nagenieten. En hier ben ik weer, aan het schrijven over iets, terwijl woorden eigenlijk op geen enkele manier de schoonheid van deze wandeling kunnen omschrijven.  Hier volgen dus wat foto’s om de blog van deze week af te ronden.

Als ik nog een tip mag geven, als je staat te springen om er te gaan wandelen, ga dan vroeg. En met vroeg bedoel ik het ‘vroeg’ waarbij je denkt ‘Amai dit is toch echt wel vroeg om te vertrekken’ (ook weer afhankelijk van hoe lang je moet rijden!) Zorg dat je er rond half tien ’s ochtends ten laatste aanwezig bent, want niet veel later staan de parking en de weg richting startplaats volledig vol geparkeerd.

Deze diashow vereist JavaScript.

-Tom.

6 gedachten over “Wandelen, iets voor iedereen

  1. Ninglingspo is inderdaad mooi. Ik vind de naam trouwens ook altijd zo mooi klinken, het tinkelt een beetje. Nu… als je dit mooi vindt, dan moet je zeker ook eens de Mullerthal Trail proberen in Echternach…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s