Discogs

Discogs

Veel mensen die ik ken hebben een haat/liefde verhouding met Discogs. En veel mensen die ik ken weten niet wat Discogs is… Het verschil tussen vinyl liefhebbers en mensen die niets met vinyl te maken hebben zeker? 😉 Discogs is dus een site waar je informatie kan terugvinden over verschillende persingen van platen. Hij wordt aangevuld door de gebruikers ervan en is eveneens een marktplaats.

Waarvoor ik Discogs gebruik? Ik hou op die manier een lijst bij van alles wat ik heb. Van elke plaat zoek ik na aankoop de release op Discogs en zo kan ik voorkomen dat ik een plaat dubbel koop. Soms is dit handig, want ik heb nog niet zo gek veel platen, maar aangezien je al jaren door de bakken snuffelt komt een groot deel je bekend voor… En dan begint het in de bovenkamer te spelen… ‘heb ik die al? Ik denk het niet… Of toch?’.

Wat kan je verder nog met Discogs? Eigenlijk is het ideaal om platen te kopen en te verkopen. De verkopers en kopers kunnen ook beoordeeld worden en zijn hierdoor goed in te schatten. De prijzen vallen dikwijls ook goed mee. Het enige nadeel wat ik hierover te melden heb is dat het van Australië of Amerika kan komen… En dan betaal je toch een pittige rekening voor de verzending! Hou hier dus zeker rekening mee.

Verkopen via Discogs heb ik zelf nog niet gedaan. Maar het blijkt niet moeilijk te zijn en vlot te verlopen. Let er wel op dat je de juiste persing te koop zet, want het kan een immens prijsverschil zijn tussen verschillende persingen. En je wil toch zeker geen slechte beoordeling doordat je een kleine vergissing begaat?

Leuk bij Discogs is ook dat er een geschiedenis wordt bijgehouden van de verkochte items. Zo kan je ongeveer een waarde geven aan de je eigen bezitting. Hou wel je voetjes op de grond en laat je niet verleiden om enkel naar de hoogste verkoopsprijs te kijken. Want velen laten zich misleiden en vragen nadien op 2dehands.be een belachelijk hoge prijs voor een plaat die je in de kringloopwinkel regelmatig tegenkomt.

Neem dus alles op het wereldwijde web met een korrel zout en probeer de staat van je collectie objectief te beoordelen.

Bedankt om er weer bij te zijn! Ik zie jullie maandag weer om, al genietend van nieuwe nummers, de week in te gaan!

-Tom.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s