Tweedaagse trektocht

Nu de eerste echte lesweek er op zit en ik terug regelmatig achter mijn bureau in een gevecht met een cursus verzeild raak, kijk ik met een lichte vorm van heimwee terug op een mooi tweedaagse trip die ik afgelopen zomer deed. Te voet van Lommel naar Hamont (wat nog niet zo ver is) en daar overnachten in de tent, om dan de dag nadien dezelfde route terug te nemen.

We hadden geluk met het weer. Zo lang ondraaglijk warm, daarna wat regen, en toen we vertrokken was het mooi zonnig en rond de 26 graden als ik me niet vergis. Daar gingen we dan. Ik vol enthousiasme, zelfzeker dat ik alles bij had, en blij dat ik nog eens met de rugzak weg kon en mijn vriendin, vol enthousiasme, maar met een bang hartje. Zou hij echt wel alles bij hebben? Ga ik de 20 kilometer wel aankunnen? Tuurlijk had ik alles bij en zij heeft het schitterend gedaan! Met wat liefde bereik je samen heel veel!

De kampplaats in Hamont was een mooi afgezet stukje middenin het bos. Na wat heen en weer lopen (want het stond echt helemaal niet aangegeven) hadden we het gevonden. Het jammere was dat we, door de droogte die de hele zomer geheerst heeft, geen vuur mochten maken. Dat had natuurlijk weer wat meer charme gehad, en de dag nadien hadden we naar vuur geroken in de plaats van zweet.

We hadden best goed geslapen, je bent dat natuurlijk niet gewoon dus je wordt wel eens wakker, maar je slaapt goed dankzij de lange weg die je te voet hebt afgelegd.
een uurtje na ons kwam er nog een koppel op de kampeerplaats die er met de auto heen waren gereden (ieder zijn ding he!). Als ik ooit een hond heb die zo goed luistert als de hunne zou ik wel trots zijn!
Nog iets later arriveerde een tweede koppel. Nederlanders van 71 en 73 jaar oud die met de fiets waren gekomen. Hiermee hebben we ’s avonds nog gezellig wat zitten babbelen. Vorig jaar reden ze nog met de fiets rond frankrijk. Dat doet niet iedereen hen na op die leeftijd, en zeker niet als je weet dat ze in de volle zon bij 43°C bergop moesten… Ze hadden toch enkele interessante verhalen!

En als je dan thuis komt is het grappig hoe blij je bent met alledaagse dingen! Een zetel? Gekoeld drinken? Wow dat doet deugd! Koffie heb je gelukkig in kleine oplosverpakkingen dus die heb ik niet moeten missen 😉

En hierbij ga ik het laten voor nu, anders vertrek ik vandaag nog terug denk ik! Hier zijn nog enkele foto’s van onderweg.

-Tom.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s