Ramp…

DSC05774

Vandaag iets persoonlijk, waar ik me enorm kwaad in kan maken naar mezelf toe. Als er iets is wat ik graag zou kunnen is het wel het onthouden van titels, bands en albums… En als er iets is waar ik onnoemelijk slecht in ben is het dat wel.

Ik heb altijd onnoemelijk veel respect gehad voor mensen die op elke muziekquiz goed scoorde. Ik ben niet één van die mensen. Zeker niet in situaties dat ik de informatie nodig heb. Er lijkt dan altijd iets te blokkeren, waarna ik alleen nog ‘aahja juist!!’ kan roepen als het antwoord genoemd wordt. Best vervelend als je er zo veel mee bezig bent.

Een voorbeeld hiervan zal me altijd bijblijven. Toen AC/DC hun uiterst bekende nummer Shoot To Thrill speelde in Werchter Boutique stond ik woord per woord luidkeels mee te brullen… Maar wat was verdorie te titel van dat nummer?? Tot het refrein kwam kon ik er dus niet opkomen. Één van mijn favoriete bands en dan nog één van mijn favoriete nummers ook! Je kan het bijna schandalig noemen hoe mijn brein met deze informatie omgaat 😉.

Meteen ook een geruststelling misschien? Je kan niet alles onthouden en het is dus ook meer dan normaal wanneer je eens niet op een titel kan komen. Ooit voel je je er wel vervelend bij, maar je bent maar een mens he! Geen computer met een zoekfunctie die alles binnen enkele seconden kan oproepen.

Waar ik dan wel weer van overloop zijn de meest nutteloze weetjes over bands, muzikanten of nummers. Die schijn ik wel meteen op te slaan! Waarschijnlijk door het hoge absurditeitsgehalte waardoor het mijn aandacht trekt. Van die ‘wistjedatjes’ vind ik over het algemeen ook gewoon leuk. Dingen waar je niets mee bent blijven bij mij altijd hangen 😉.

Genoeg klaagzang! Hebben jullie ook last van muzikale dementie? Of ben ik de enige in mijn soort? Benieuwd hoe jullie dit ervaren dus twijfel niet om een reactie achter te laten! Een geweldig weekend gewenst en tot maandag!

-Tom.

10 gedachten over “Ramp…

  1. Er wordt veel zin en onzin over muziek en de makers geschreven.
    Sommige dingen onthoud ik, de rest vliegt in mijn vergeetput.
    Artiesten en titels van nummers kan ik min of meer onthouden uit de tijd dat ik jong was.
    De huidige nummers en artiesten gaan het ene oor in en het andere weer uit.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s