review Fat Bastard – Junk Yard Fest

Wie mij kent weet dat ik fan ben van Motörhead, en sinds Lemmy planeet aarde achter zich liet om daarboven eens tegen god te gaan zeggen dat hij niet bestaat zijn er bands als Fat Bastard die de vet klinkende rock & roll in leven houden.

En met hun nieuwe album openen ze stevig. Dead Mean Charlene knalt er meteen tegenaan. Ookal verwacht je na de vocale intro niet dat het einde van het nummer nog met een stevige zang gaat zijn, toch houden de (metalen?) stembanden het vol. Een ruige, bijna gortig te noemen stem brult je doorheen een muur van geluid. Het nummer heeft stevige riffs, een rechttoe rechtaan solo en een krachtige drum. Wat wil je meer?

Dead Man Walking begint veelbelovend, een drum intro die toch zakelijk blijft en niet de show probeert te stelen, waar nadien een gitaar een stevige riff over speelt. Een nummer dat redelijk rustig aanvoelt ondanks het agressief klinkende geheel. Vermoedelijk omdat het tempo hier redelijk laag ligt.

Where Me Is Us is ongetwijfeld mijn op één na favoriete nummer. Het gitaarspel is hier net van een ander niveau met leuke afwisselingen. En de stem, die blijft uiteraard een enorme Lemmy Kilmister vibe met zich meedragen.

Om dan aan te belanden bij mijn absolute favoriet, die reeds ook op een Music Monday verschenen is. Blood, Sweat And Beer heeft naast een geweldige riff ook nog eens een portie ‘swing’ als ik dat zo mag noemen. Geweldig nummer waar ik ongelimiteerd naar zou kunnen luisteren.

Fat Bastard is een Belgische band die nog weet hoe het is om harde, luide en sexy rock & roll te maken. Een beest van een stem, een gitaar die je haren rechtop doet staan en een drummer die niet van plan is lang met zijn drumvellen toe te komen. Zo klinkt het nieuwe album, zeven nummers lang en een schijfje puur luistergenot. Het album zal op cd en gelimiteerd tot 28 stuks op cassette verkrijgbaar zijn.

-Tom.

3 gedachten over “review Fat Bastard – Junk Yard Fest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s