Muziek als ontmoetingsmedium, deel 2

DSC05776

Hier zijn we dan met deel 2 van onze muzikale social media! Ik hoop dat jullie genoten hebben van deel 1? Excuses voor het lange wachten in ieder geval! We gaan van start in het zonnige Frankrijk, in een oud dorpje waarvan de naam me even ontglipt!

Daar stond ik dan, buiten aan een café te wachten tot de rest buiten kwam na een fris drankje op de benauwde zonnige dag. Ik stond daar buiten uiteraard te niksen in mijn AC/DC t-shirt. Ineens werd ik aangesproken door een man die alleen op het terras zat. In mijn beste Frans probeerde ik te antwoorden, al goed dat ik mijne plan wat weet te trekken…! Hij was ook fan van AC/DC, had hen recent nog in Parijs aan het werk gezien. Hij deed ook regelmatig concerten in het genre metal, maar vond het aanbod in Frankrijk maar mager. Dit lijkt nu een gesprek dat maar langs één kant kwam, maar ik was al zo blij dat ik kon volgen en antwoorden, dat ik het gesprek niet volledig heb kunnen opslaan. Ik verstond de man in kwestie beter dan mezelf… We hebben daar toch een aanzienlijke tijd staan praten over albums en concerten. Wat een simpel t-shirt al niet teweeg kan brengen!

De volgende gaat over het bangelijke Gigview, waar ik nu ongeveer 1 jaar mijn mening mag uiten over het nieuwe lawaai dat de wereld tegemoet komt! Naast de eigenaar, Tim Vermoens, die ook een fantastische site heeft waar je zijn fotografie kan bewonderen, is er één persoon die me ondertussen al nauw aan het hart ligt. Erik. Een man die al vele muzikale waters doorzwommen heeft en Gigview in tussentijd heeft verlaten om zich meer te focussen op zijn schrijfsels voor Snoozecontrole, Musika en Rock Tribune. Een man die me ook graag met woord en daad bijstaat en die me zelf al een mooi aandenken cadeau deed van een show die ik niet kon bijwonen… Damn you examens!

Als afsluiter een kort verhaal… En dan spreek ik vooral over het contact.. Maar het was er en het was geweldig! Ik was in de Ikea, tussen de kaders aan het zoeken naar een diepe kader zodat ik mijn drumstok kon inkaderen. Je weet wel, die van de drummer van Tyler Bryant & The Shakedown… Ik liep daar uiteraard rond met mijn leren jas en mijn battlejacket daaroverheen. Plots loopt er een medewerker van Ikea achter mij door met de woorden ‘wow, vette jas man!’ En weg was hij! Ik kon niet anders dan luidop lachen en ‘Bedankt!’ zeggen. Ooit maak je dit soort dingen mee op de meest onverwachte moment!

Voila, dit was het voor deel 2! Ik hoop dit natuurlijk nog aan te kunnen vullen met 27 andere delen. Puur om aan te tonen dat je eigenlijk niet al die social media nodig hebt, en dat echt contact nog steeds meer waard is dan een virtuele ‘like’ … Hoewel ik niet ontken dat Facebook makkelijk is om contact te ouderhouden! Tot volgende week!

-Tom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s