De Surprise Metalhead

DSC05779

Misschien zegt de titel al genoeg, maar ik zie er niet zo ruig uit… Geen lange haren, geen baard, piercing, tattoo’s, eigenlijk alles wat je van de ‘standaard metalhead’ zou verwachten zal je bij mij niet terugvinden. En dat zorgt af en toe al eens voor verwarring bij de ‘rasechte’ metalheads.

Heb ik even geluk dat het een heel verdraagzame en liefdevolle cultuur is (vraag maar na bij Jani!) of ik zou er gewoon buiten vallen.
Ik heb het meermaals meegemaakt in gespecialiseerde platenzaken die focussen op metal. Aangesproken worden door de ruigere types, met uitspraken gaande van ‘wat is’t? Zijt ge verdwaald?’ tot ‘Amai, u had ik hier nu zelf niet gezet! Wat luistert ge zoal?’ en uiteraard nog enkele creatieve varianten.
Eigenlijk vind ik het wel leuk, het verrassingseffect voor hen is er, en ik blijk een vrij makkelijk aanspreekpunt te zijn. Nieuwsgierig zijn ze blijkbaar wel allemaal 😉!

Soms is het ook geen lolletje. Je hebt er altijd die ervan overtuigd zijn dat je er moet uitzien zoals zij voordat ze je serieus gaan nemen. Jammer voor hen, want ik denk dat ze in hun leven veel vriendschap etc. mislopen. Ook hier geldt: don’t judge a book by it’s cover!

Naast metal luister ik ook veel ander muziek. Gaande van jazz/blues tot klassiek, tot synth-pop uit de jaren ’80. Dus zeggen dat ik alleen metal luister en dat er maar 1 genre op aarde is dat heilig verklaard mag worden zou fout zijn. En dat gaat vermoedelijk ook weer voor veel mensen op. Het lijkt me zelfs vrij saai om enkel snelle, luide muziek te luisteren en nooit eens iets rustigs of iets dat van een andere muzikale tak komt.

Maar dus, het verrassingseffect is er altijd geweest, gaande van 17-jarige Tom tot (nu) 22-jarig zijnde Tom. Voor mijn 17de kwam ik niet veel in platenzaken, dus vermoedelijk was ik daardoor nog geen aanspreekpunt!

Ik hoop echter dat jullie niet bij de groep horen die mensen scheef bekijken als ze er anders uitzien dan de rest en toch dezelfde interesses hebben. Moet je allemaal een identieke kopie zijn van iemand die ooit is begonnen met het dragen van een baard en de lange haren? Ik denk van niet!

En hiermee sluit ik deze blog af. Fijn dat jullie er weer waren en hopelijk allemaal weer van de partij maandag om de week knallend in te zetten!

-Tom.

14 gedachten over “De Surprise Metalhead

 1. Tom, uiterlijk speelt geen rol … Metal zit in je hart en nergens anders … Zie ik er op men 54ste uit als een Metalhead ? Ik denk het nie … Vroeger, op men zestiende, toen dacht ik ook dat ik altijd een wit-zwarte gestreepte broek met bijhorende sneakers en T-Shirts moest dragen … die tijd is voorbij … en ook ik luister wel es naar bijv Reggae, zeker in de zomer buiten op men terraske … daar is toch niks mis mee … want uiteindelijk weet ik dat Metal/Hardrock/Rock altijd door men aders zal stromen en ik er met hart en ziel zal van houden.

  GreetZ, JacK

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben er al lang vanaf gestapt om mensen op hun uitzicht te beoordelen.
  Door de jaren (ben 53) kwam ik erachter dat het vooral de mensen zijn die net dat tikkeltje anders zijn die mijn aandacht trekken. Dus, wees maar lekker anders, durf je te onderscheiden!

  Geliked door 1 persoon

 3. Kom ik ook al wel eens tegen…. maar wat zou je willen, een “flik” die luistert naar space- en psychedelische rock en die tegen het gebruik van alle soort drugs is (chocolade mag uiteraard wel hé)! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. De tijd van vakjesdenken ligt al even achter ons. Als 18-jarige metalliefhebber zag ik er ook ruig uit, met lang haar, en de complete metal outfit. Vandaag ben ik 45 en zie ik er uit als een doorsnee huisvader. Maar als ik alleen in de auto ben dan mag ik nog steeds genieten van een stevige streep metal. En dat uiterlijk? Lig ik niet meer wakker van. Vanbinnen, dat is wat telt!

  Geliked door 1 persoon

 5. Op mijn zestiende luisterde ik naar Black Sabbath, Deep Purple, Ten Years After, etc. En ik ben gevolueerd, luister op mijn 62e nog steeds naar Nightwish, maar ook Dimmu Borgir. En ik heb ook geen lange haren, tattoo’s of zo. Metal in welke vorm zit in je bloed. En het is prettig. Dank je voor je like.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s