Cadeautips voor gitaristen

De feestdagen komen er weer aan en traditiegetrouw kom ik dan weer met lijstjes met cadeau ideetjes. Vorig jaar hadden we een lijstje voor vinyl liefhebbers. Dit jaar maak ik er eentje voor gitaristen. Gitaristen zijn over het algemeen niet moeilijk om cadeaus voor te vinden, je moet gewoon weten waar je best begint.

Snaren
Eerst en vooral het aller belangrijkste onderdeel van de gitaar. Want za zijn maar klein, die snaren, maar ze hebben een grote invloed op de klank en bespeelbaarheid van de gitaar. Zoek daarom uit welk merk de persoon in kwestie meestal gebruikt, en let ook zeker op de dikte van de snaren, want ook hier heeft iedereen een eigen voorkeur. En qua prijs zit je met snaren van 5 euro voor een setje, tot 20 euro voor een setje. En je zal uiteraard hier en daar nog wel een duurdere set tegenkomen.

Plectrum
Plectrums zijn heel goedkope dingen die je een gitarist cadeau kan doen. Ze zijn leuk omdat er ook heel veel materialen en diktes en maten zijn waaruit je kan kiezen. En ondanks dat iedere gitarist wel een voorkeur heeft, iedereen krijgt graag plectrums voor wat afwisseling en het blijven proberen van meerdere merken,… Plectrums beginnen vanaf 50 cent En gaan tot prijzen die ik niet durf opschrijven. Je kan ook opteren voor ‘custom made’ plectrums. En voor de mensen die interesse hebben in deze laatste optie, via deze link kan je aan de slag!
http://intunegp.com/mobile?fbclid=IwAR1pdCGb7xyTtyCjdjNc9lQVJIB4BbNKz7zLPcXQT-BIT6XuV7AArpYwo0I

Draagtas
Een goede draagtas is de basis voor iemand die zijn gitaar meeneemt naar repetities en optredens. Draagtassen heb je van 10 euro die vooral stof van je gitaar gaan houden tot 270 euro. Deze duurdere tassen zijn dan wel qua stevigheid vergelijkbaar met een koffer en bieden plaats aan twee gitaren, een laptop, tablet, snare, plectrums,… Dus voor een heel stevige draagtas betaal je uiteraard iets meer, maar voor onder de 45 euro heb je uiteraard ook al heel degelijke keuzes.
Waarom zou je een draagtas kiezen boven een koffer? De handigheid. Je kan ze makkelijk op je schouders dragen waardoor je je handen nog vrij hebt.

Gehoorsbescherming
Zeer cruciaal, zeker voor gitaristen die repeteren, optredens doen, of met hun versterker thuis oefenen. Je hebt maar één paar oren en je moet er de rest van je leven mee verder. Dus dit lijkt me dan zeker een leuk cadeau om aan een gitarist (of muzikanten in het algemeen) te geven. Een aanrader op dit vlak is Earasers. Hierover heb ik zelf reeds veel positieve dingen gehoord en ze worden speciaal ontworpen om een evenwichtige filtering te bekomen zodat niet de helft van je klank wegvalt. En uiteraard veel goedkoper dan op maat gemaakte gehoorsbescherming!

Onderhoudsproducten
Het onderhouden van een gitaar is ook essentieel om je instrument in een zo goed mogelijke staat te houden. Ik heb al verschillende producten geprobeerd en zweer ondertussen bij alles wat Music Nomad op de markt brengt. En een leuk cadeau idee hier is de volledige onderhoudsset. Inclusief twee doeken en de benodigde producten.
https://www.musicstore.de/de_DE/EUR/Music-Nomad-MN108-Premium-Guitar-Care-Kit/art-GIT0029228-000;pgid=KtJg6b.MGl5SRpI9w30YF39B0000M3VQEec3

En hierbij ga ik afsluiten voor deze week, ik denk dat je zeker wel iets zal vinden dat je uit de nood zal helpen! Ik zou er in elk geval heel blij mee zijn!

-Tom.

7 gedachten over “Cadeautips voor gitaristen

 1. Kakofonie

  De buik van de cello
  Wordt omhelsd door
  De boog van de trompet
  De strijkstok van de viool
  Stoot tegen de trom
  Deze rolt bombastisch
  Over de zak van doedel
  Het kraakt en piept
  Tussen de toetsen
  De piccolo kruipt
  In de hals van contrabas
  De snaren strak
  En weer ontspannen
  Noten en tonen krioelen
  Richting gehoorgang
  Deuren en ramen trillen
  Geluid wil eruit!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s