Creatief Met Vinyl

Tegenwoordig is alles en iedereen bezig met creatief te zijn. Of toch een groot deel van de mensen. Sommigen doen dat door te schilderen, te schrijven (ik pleit schuldig), te zingen, muziek te maken, te dansen,… Zo kan je ongetwijfeld zelf nog een oneindige lijst maken. Maar wat opvalt in platenzaken, kringloopwinkels, vintage winkels en online ‘DIY’ winkeltjes, mensen gaan aan de slag met vinyl.

Hopelijk zijn de platen ramversleten, of worden de ‘alle 13 goed’ albums uit de kringlopwinkels geplukt om hiervoor te gebruiken, want als ik ooit iemand tegenkom die met een plaat van AC/DC aan de slag ging… Dan sta ik niet in voor de gevolgen! 😉

Wat doen ze zoals met vinyl? Wel dat is vrij ruim en ik zal er even een paar bespreken.

Fruitschalen

Vermoedelijk door het vinyl in de oven te leggen en te zorgen dat je het vormt voordat het terug hard wordt, maken mensen fruitschalen van een oude plaat. Het ziet er wel leuk uit, en de prijs van zo een vinylschaal valt best mee, hoewel er ook weer winkels zijn die de prijzen in het belachelijke durven trekken.

Klokken

Het is niet zo moeilijk denk ik. Een mechanisme van een klok bevestigen door het centrale gat in de plaat, de klok juist zetten, et voila! Je hebt een klok! Sommigen maken er dan nog een verder kunstwerk van door figuren, letters of vormen uit de plaat te snijden. Zo kan je er natuurlijk ook iets heel persoonlijks van maken!

Hoezen

Door met de hoezen aan de slag te gaan kan je ook het 1 en ander. De hoezen van metal albums zijn hier dikwijls heel populair omdat ze heel mooie illustraties bevatten. En ook al is het niet je genre, daar kan je me nu eens geen ongelijk in geven! 😉 Een hoes inkaderen in een Ikea kader is nu niet zo moeilijk, dus dat mensen dit gebruiken om hun living, of eender welke kamer wat op te fleuren.

Brillen

Er zijn zelf brillen op de markt, die gemaakt zijn van vinyl! Toch wel mooi, wanneer je de groeven nog ziet lopen in je montuur! En je hebt ongetwijfeld een veel muzikalere kijk op de wereld. En hoewel ik ze momenteel enkel in het zwart heb gezien, kan je ze vermoedelijk ook wel in eender welke kleur krijgen, aangezien je platen tegenwoordig ook in alle denkbare kleuren tegenkomt.

Dit waren dus enkele creatieve dingen die je tegenwoordig al wel eens tegenkomt. Het ene ongetwijfeld meer dan het andere, maar vroeg of laat zal je alles kunnen afvinken. En dan zie ik jullie graag maandag voor een muzikale noot!

Vergeet ook zeker niet de Facebook pagina te liken om steeds op de hoogte te blijven!

-Tom.

6 gedachten over “Creatief Met Vinyl

  1. haha creatief met vinyl…ooit kwam ik op een marktje een standje tegen met van die zelfgemaakte vinylschalen. Uit nieuwgierigheid ( of eerder verslaving) kijk ik naar de labels, totdat ik een schaaltje zie met een label van jimi hendrickx en niet zo maar een, nee op de koop toe een promo 45″… helemaal vervormd tot fruitschaaltje …mijn hart bloedde.
    Een soortgelijk verhaal op skiathios (griekenland) zie ik een engelse pub die versierd is met vinylplaten, ik daar uiteraard iets gaan drinken blijkt dat ze de plaatjes van beatles, stones, bowie etc met nagels en lijm tegen muur en plafond getimmerd hadden als versiering. Toen ik vroeg of ze ook vinyl verzamelaars waren antwoorde ze …nee die doos met plaatjes lag op zolder en vond dat mooi om tegen muur en plafond te kleven……

    Geliked door 1 persoon

  2. Die fruitschaal is inderdaad heel tof…
    Hier in Valencia is er een winkeltje waar ze (ronde) handtassen verkopen van vinylplaten op stof genaaid. Ook leuk, al weet ik niet of die zo lang meegaan. En ze verkopen er ook portemonneetjes gemaakt van cassettebandjes 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s