Een 3 inch platenspeler!?

Wie al langer op deze blog komt en mij dus ondertussen al een beetje kent is vermoedelijk op de hoogte van mijn ‘haat’ tegenover Crosley en hun goedkope, vinylvernielende platenspelers. Moest je de actualiteit in de vinylwereld wat volgen zal je misschien al kunnen raden waarover deze blog gaat. Inderdaad… De nieuwste ‘innovatie’ van Crosley… Ze brengen elk jaar voor Record Store Day een speciale editie van draaitafels uit, en dit jaar is het motto ‘klein, onbruikbaar en duur voor wat het is’

Eigenlijk zou ik dit niet moeten schrijven… Onbetaald reclame maken voor een product waar ik nu al een rothekel aan heb… Ik ga dan ook verder de merknaam niet meer noemen.
Het begon allemaal op een vrijdagavond, ik zat thuis in de zetel en was wat aan het opzoeken over vinyl en draaitafels etc. Want daar kan ik nog steeds veel over bijleren. En wat krijg ik ineens te zien? Een artikel over C***… Hun nieuwste product, een draaitafel voor 3” vinyl… Dat zijn dus mini singles, ook iets waar ik al geen echte liefde voor kan opbrengen, maken ze die dingen nog kleiner!

Bon, dat even ter zijde. De platenspeler ziet er beter uit dan het gemiddelde product dat ze op de markt brengen, het heeft wat weg van iets dat uit de handen van Technics zou kunnen komen, dus op dat vlak is het een vooruitgang. Maar dan komt in mij de vraag op, wie, in hemelsnaam, heeft er al muziek uitgebracht op een vinyl van 3 inch…? Blijkbaar hebben de White Stripes zich al eens aan dit formaat gewaagd, maar vindt het zijn oorsprong in Japan, maar ook daar is het een eerder obscuur iets. Ik vraag me nu wel af of iemand van jullie al ooit zo een 3” plaatje is tegengekomen?

Wat mag dat kosten? Awel, toch genoeg vind ik dan! Voor een hebbeding dat je vermoedelijk 1 keer gebruikt om dan een verzameling stof bovenop het toestel te beginnen vind ik $70 toch al wel een aanzienlijke bedrag.

Je kan heb wel in je zak steken he! En het is misschien een schattige aanvulling in het poppenhuis van je kinderen, maar persoonlijk heb ik dan liever een paar extra albums in mijn kast staan. En voor een rasechte hipster zal dit toestel waarschijnlijk ook niet groot genoeg zijn om op te vallen als hij in een fancy koffiebar zijn nieuwste aanwinsten door zijn Marshall-koptelefoon laat weerklinken.

En het geluid, dat zal vermoedelijk ook niet om over naar huis te schrijven zijn. Aangezien het een all -in-one toestel is waarbij de versterker en de speaker allemaal geïntegreerd zit in 1 toestel. Dat is over het algemeen al geen fantastisch idee, en nu maken ze al die onderdelen nog kleiner? Dan kies je misschien beter voor een stream via de smartphone. Die kan je ondertussen tenminste nog in je broekszak steken.

Maar tot zover mijn gezaag, ik vraag me nu eigenlijk wel eens af of het iets voorstelt en of het misschien toch meer bruikbaar is dan ik denk… Ik hoor graag jullie meningen en misschien nog liever jullie ervaringen! Want misschien ben ik wel zo negatief zonder enige reden! Want uiteraard heb ik er geen ervaring mee, en dit is dus puur mijn impulsieve hersenspinsel! Tot maandag!

-Tom.

8 gedachten over “Een 3 inch platenspeler!?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s