Parijs – Roubaix

Zondag is het weer zover. De wielerklassieker Parijs – Roubaix. Waar men nu al vreest voor de kilometerslange kasseistroken en waar ik nu al een week naar uit kijk. Gisteren ging ik fietsen, een dikke 74 km op redelijk goede (maar toch Belgische) wegen En ik kon alleen maar denken ‘amai, die gaan afzien’ Want eerlijk is eerlijk, ik was aan het einde van mijn latijn toen ik thuiskwam. Eten, dat ging nog wel. Stel je dan eens voor dat je 257 km moet rijden, waarvan 54.5 km op die rotte kasseien. De Hel Van Het Noorden heeft zijn naam niet gestolen.

Maar hoe bruut die koers er ook uit ziet. Het is toch fantastisch om naar te kijken. Zelfs een week op voorhand al konden de wielerliefhebbers niet stoppen met speculeren, tactische strategieën bedenken en nagelbijtend naar zondag toeleven.

Ik herinner me nog goed dat ik als jonge tiener Tom Boonen zag winnen. Wat een dag was dat, prachtige koers en een pakkend moment voor deze jonge knaap. En nu noem ik ook meteen ook één van de wielrenners die mijn liefde voor wielrennen enorm heeft geboost. Samen met mijn grootvader kijken naar de koers was toen één van mijn favoriete bezigheden. En nog steeds kan ik hier enorm van genieten.

Een andere moment die ik me nog herinner is de winst van Lommelaar Johan Vansummeren. Sterke prestatie en best leuk als er een wielrenner uit je eigen stad deze koers wint.

En aangezien de Ronde Van Vlaanderen een lichte ‘tegenvaller’ was aangezien de favorieten vergaten dat ze in de finale zaten durf ik voor Parijs – Roubaix geen favoriet aan te duiden. Misschien de perfecte moment waarop de favorieten van De Ronde Van Vlaanderen hun flop goed kunnen maken.

En om af te sluiten, wat franse muziek!

Geniet van de koers Zondag, of wat je dan ook van plan mag zijn. We zien elkaar maandag terug!

-Tom.

8 gedachten over “Parijs – Roubaix

 1. Tegenwoordig zie ik dat niet meer
  zondag anders ingevuld
  Beter weer buiten
  Toch een heroïsche strijd
  met kasseien stof of blubber
  Glad en vallen
  Lek rijden
  Koersen
  om bij te geraken
  of alleen er vandoor
  Ook Nederlanders wonnen
  De strijd , het afzien
  Het landschap

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s