Vinyl Pareltjes #2 Pink Floyd – The Wall

Tijd voor nog eens een vinyl parel uit eigen collectie. 1 album  waarvan ik twee versies heb. Een album waarvan ook een film is. Een legendarische band en ik vind het album zo goed dat ik er zelfs een muurschildering van heb gemaakt in mijn muziekkelder! Jawel, deze week gaat het over The Wall van Pink Floyd.

De eerste versie is een Braziliaanse persing van CBS op roze vinyl. Een LP die ik kocht toen ik ongeveer 18 jaar was op 2dehands.be. Het was best spannend, de plaat stond 5 minuten online toen ik reageerde dat ik akkoord ging met de redelijk lage vraagprijs. Kort daarna stroomde de biedingen binnen en ik had nog geen antwoord. Ondertussen zaten de biedingen op meer dan drie maal de vraagprijs. Wow, shit, die ben ik kwijt. Dat dacht ik toch! En toen bleek de verkoper een heel eerlijke man te zijn die het principe van ‘first come, first served’ toepaste. Lucky me! Een week later kon ik hem gaan ophalen in mijn (toen nog) kiala ophaalpunt.
Ik sprong een gat in de lucht. Een fantastisch album, een zeldzamere uitgave in perfecte staat en dat alles voor een kleine prijs! Elke vinyl liefhebber zal nu wel een portie geluk door zijn aderen voelen stromen en terugdenken aan een moment waarop ze dit zelf voelden.

En dan verder naar het tweede album. Ook daar moet ik zeggen dat ik geluk heb gehad. Geen belachelijk koopje, maar een heel eerlijke prijs, in perfecte staat en de sticker zat op de hoes! Wat voor mij de reden was dat het jaren heeft geduurd voordat ik een originele uitgave kocht. Want deze sticker maakt de hoes toch wel hé! En toen ook deze aankwam, ik moet 20 jaar geweest zijn toen ongeveer, sprong ik een gat in de lucht. Opnieuw een eerlijke verkoper die een perfecte plaat verkocht, geen krasje op plaat noch hoes. De platen zaten zelfs in dubbele binnenhoezen. 1 papieren met plastiek voor het antistatisch houden van de platen, en deze zat in de originele harde kartonnen binnenhoezen om de platen te beschermen van krassen. Zalig!

Nu, wat weetjes over het album.

Wist je dat dit album ook verfilmd is? Zeker ook de moeite om wat beeld bij de prachtige muziek te krijgen!

Wist je dat de ‘hoofdrolspeler’ van het album (Pink) een samensmelting is van Roger Waters en Sydd Barrett, die beiden hun vader verloren gedurende de tweede wereldoorlog?

Wist je dat dit album één van mijn favoriete albums is en het album waarmee ik  Pink Floyd leerde kennen en waarderen?

Wist je dat The Wall het tweede beste verkochte album van Pink Floyd is? Op één staat nog steeds het onklopbare The Dark Side Of The Moon.

Wist je dat, ondanks het enorme succes van The Dark Side Of The Moon, Pink Floyd maar één keer op nummer 1 heeft gestaan in de Billboard Hot 100? En dat met het nummer ‘Another Brick In The Wall Pt. II.

En om af te sluiten… Zo ziet mijn ‘The Wall’ muur er uit.

Ja, hier heb ik toch een tijdje op zitten zweten!

Fijn dat jullie er weer waren, tot volgende week!

-Tom.

6 gedachten over “Vinyl Pareltjes #2 Pink Floyd – The Wall

  1. blijft na al die jaren een mijlpaal, P Floyd is ook een de groep die generatie na generatie muziekliefhebbers blijven aanspreken en dit over ” genre-grenzen ” heen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s