Hersenkronkels van geluk

Het schrijven is wat minder de laatste tijd… Werken in de tuin, fietsen, genieten van het mooie weer en het bespelen van mijn 6-snarige schoonheden eist al heel wat tijd op. En dan hebben we nog geen aandacht gegeven aan de liefde van mijn leven, de familie en gewoon eens lui niets doen.

De kwaliteit is daardoor misschien ook niet steeds even hoog de laatste tijd, maar jullie reacties geven me toch steeds een leuke gevoel, bedankt daarvoor!

Ook deze week wist ik niet goed waarover ik het ging hebben. Het is donderdagavond als ik dit schrijf, vanuit de zetel, comfy in de pyjama voor de televisie genesteld. Ik geniet hier best van.

Momenteel heb ik niets wat echt moet, veel dingen die mogen, en niets dat niet mag. Ik kan eten wat ik wil, ik mag denken, zeggen en doen wat ik wil. Ik heb alles wat ik maar wensen kan, en met dit te schrijven besef ik dit meer en meer.

Ik ben gelukkig, dolgelukkig. En dat is een gevoel dat ik in stilte vier. Diep vanbinnen. En een gevoel van warmte dat ik graag met jullie deel. In mijn (bijna) job als verpleegkundige zie ik veel. Veel geluk, veel verdriet, veel onmacht en veel pijn. En ik ervaar meer en meer hoe belangrijk de kleine dingen zijn. Een lach, een handdruk, een goed nieuwsje, hoe klein dan ook. Er is altijd wel iemand die je heel blij kan maken door een extra minuutje, een luisterend oor of gewoon een vriendelijke lach in de rapte.

Ik raad jullie dan ook allemaal aan te genieten van die kleine dingen, en het leven niet altijd te serieus te nemen, niet te zagen en te klagen over kleine dingen, en als je jezelf erop zou betrappen, lach er dan eens mee. Want we hebben het vaak goed, en het feit dat je deze blog kan lezen is ook een teken dat je tijd hebt voor jezelf.

Sinds kort sluit ik ook elke dag af met het opschrijven van 3 dingen waarvoor ik dankbaar ben die in de afgelopen 24 uur zijn, en vandaag ben ik onder andere dankbaar voor het feit dat ik deze blog geschreven heb, in mijn pyjama, voor de televisie en met uitzicht op een tas warme melk voor het slapengaan.

Ik ga hier mijn monoloog beëindigen en jullie van jullie eigen geluk laten genieten. Het weekend gaat van start en ik hoop dat het voor iedereen de moeite waard is. Tot maandag!

-Tom.

5 gedachten over “Hersenkronkels van geluk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s