Afgestudeerd!

Vandaag is het dan zo ver. Ik studeer af. Een weg van drie jaar doorheen stapels papier, maanden stage en weken gezweet achter examens. En ik ben enorm blij dat ik nu op het einde van deze weg sta, klaar om een nieuwe weg in te slaan in het leven van de ‘volwassen’ mens.

Ik begon vol enthousiasme aan verpleegkunde en ben dit tot op heden niet verloren. Al die boeken en die uren stilzitten waren eerlijk gezegd niet aan mij besteed, maar als je dan op stage een lach krijgt van een zorgvrager, of een wonde ziet verbeteren, dan weet je weer waarom je al die uren op je stoel hebt gezeten. Om goede hulp te geven op maat van de persoon die het nodig heeft.

Maandag begin ik al aan mijn nieuwe avontuur. Ik vlieg er meteen in als verpleegkundige in de Bekelaar te Lommel. Een woon-zorgcentrum waar ik reeds stage en vakantiewerk deed. Een plaats waar ik me vermoedelijk enorm ga kunnen verdiepen in ouderen, en in het bijzonder dementie. Een ziekteproces dat ik altijd enorm interessant gevonden heb.

Mijn dank gaat uit naar mijn ouders en mijn vriendin, die altijd voor me klaarstonden en zo nu en dan eens wat geklaag moesten verduren. Mijn klasgenoten die me ook nauw aan het hart liggen, en de leerkrachten die drie jaar hun uiterste best hebben gedaan.

Zo, hier zijn we dan, op de arbeidsmarkt. Dag studentenleven, u was niet slecht met uw vakanties. Maar het echte leven lijkt me toch weer net iets aangenamer. Hierover ongetwijfeld nog meer in de nabije toekomst.

Fijn dat jullie er ook weer waren. Ik sluit hier af en geniet van het einde van m’n studentenjaren en het nieuwe Tyler Bryant & The Shakedown album!

-Tom.

15 gedachten over “Afgestudeerd!

 1. Tom
  Succes in de gezondheidszorg
  Het zal anders georganiseerd zijn
  dan hier in NL
  de ziektebeelden zijn hetzelfde
  Muziek wil ook goed helpen
  Geen sleur en hetzelfde liedje voor u
  Voor de dementerenden de muziek van weleer
  Hier op mijn werk helpt het omdat ook dan op automatische piloot gezongen wordt, mensen met afasie
  of spraakprobleem zingen gewoon mee , dat kinderliedje of the beatles

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s