Brood

Hier ben ik dan weer, veel te lang geleden, ik weet het. Maar de inspiratie was even weg, en dan schrijf ik liever geen onzin. Vandaag ga ik wel proberen om jullie wat ‘kwalitatieve’ schrijfsels te bieden.

Zoals de titel het al aangaf gaat het over brood, een bron van energie waar ik enorm van kan genieten. Ik heb altijd heel graag brood gegeten in al zijn vormen en heb jaren mogen genieten van het lekkere brood uit mijn opa’s oven. Jammer genoeg stopt opa met bakken en zal ik zijn kunsten niet meer mogen proeven.

Maar hierop had ik me vorige winter al voorbereid. Ik was een paar keer naar opa geweest om samen met hem te bakken. En ik genoot er best wel van. Dan mag je nu raden wat ik op mijn vrije dag gedaan heb… Uiteraard, brood gebakken!

Vorige week gaf opa aan dat hij niet meer ging bakken, en aangezien hij wist dat ik het wou overnemen heeft hij zijn bakspullen aan mij gegeven. Vandaag maak ik er voor het eerst gebruik van en ik ben best blij dat ik mijn dag zo nuttig kan besteden!

Het voordeel van zelf brood bakken is dat je weet wat er in zit, en dat je met veel minder brood een verzadigd gevoel krijgt. De hoeveelheid zout heb je zelf onder controle en je huis ruikt lekker naar versgebakken brood. Niets als voordelen dus! Er kruipt wel wat tijd in, met het deeg maken, laten rijzen, bakken,…

Mijn brood zal ondertussen wel afgekoeld zijn, dan kan ik het gaan snijden en dan… De afwas. Eerst eens kijken of Amanda al thuis is 😉

Een deugddoend weekend en tot volgende week!

-Tom.

3 gedachten over “Brood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s