Vinyl Pareltjes #3 Beck – Morning Phase

Voila, winkellijstje is klaar, de planten hebben water gehad (buiten toch, handig die hemelsproeiers) en ik zit in m’n zetel met de laptop op de schoot. Tijd om nog eens een vinylparel aan jullie voor te schotelen. Deze keer gaan we het hebben over een prachtig album dat de herfst lijkt te omarmen bij het vallen van de bladeren. Een album dat ik lang heb gezocht en nu in aanbieding op Bol.com op de kop heb kunnen tikken. Ja hoor, wachten loont.

Het gaat over Morning Phase, mijn favoriete album van Beck.

Morning phase is een album dat zweeft doorheen de herfstachtige sfeer die overal in de lucht hangt. Een warme herfstlucht die je na een regenachtige nacht tegemoet komt als je naar het werk fietst, door het bos wandelt, of thuis zit te kijken naar de vallende bladeren met een lekkere tas koffie.

De muziek kan omschreven worden als heel gebalanceerd, ingetogen en toch aanwezig. Zoals het ritselen van de bladeren op een droge dag tijdens een herfstwandeling. Ideaal als achtergrondmuziek tijdens eender welke taak, of als voorgrond muziek om echt te genieten van alles wat er gebeurt.

De hoogtepunten van he album? Het zijn eigenlijk stuk voor stuk parels, maar voor mij springen ‘Unforgiven’ en ‘Don’t Let It Go’ er toch net nog bovenuit.

Voor de rest van de nummers raad ik je ten zeerste aan om het album in huis te halen of op youtube eens volledig te beluisteren als ik je nog niet heb kunnen voertuigen. Beck is een magisch muzikant en weet je oren zonder enige moeite te plezieren.

Nog een fijne zondag!

-Tom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s