Cadeautips voor Vinylliefhebbers

Kerst staat al om de hoek op ons te wachten en velen moeten nog in actie schieten om een cadeau te vinden voor hun familie en geliefden. Hebben jullie even geluk! Want Vinyl & Coffee schiet te hulp!
Traditiegetrouw maak ik een lijstje met spullen waar je favoriete vinylliefhebber gewoon heel gelukkig van wordt!

Een Platenborstel

Een onmisbaar en goedkoop hulpstuk. De platen voor je speelt even strelen met de borstel voor al het stof en de statische lading er af te krijgen. Makkelijk in gebruik en overal te vinden. Een voorbeeld hiervan is deze Rodec RCC-01

Stylus Cleaner

Je naald proper houden is heel belangrijk en vaak door velen vergeten of verwaarloosd. De naald is het enige contactpunt met de plaat dat zorgt dat je muziek uit de speakers komt. Een auto met versleten banden vind je toch ook niet oké? Daarom maak je best je naald nu en dan eens proper, dan leeft hij langer, klinkt hij beter en is je plaat ook beschermd tegen vuil van andere platen.
Een voorbeeld hiervan is deze RCA Stylus Cleaner, LET OP! Dit is geen mascara dames!

45RPM adapter

Hier kan je veel kanten mee op. Je kan het standaard houden, ofwel een gepersonaliseerde adapter kopen, zoals bijvoorbeeld deze prachtig gemaakte eyeball adapters van de hand van Mike Cicodelico Langenbahn. Voor wie interesse heeft, voor €10 heb je er eentje. Twijfel zeker niet om contact met hem op te nemen via facebook!

Slipmat

Er bestaan veel soorten maten en gewichten onder de slipmatten. Maar recent werd op het Kilroy Records Vinylforum gesproken over deze van The Fisher King. En ja hoor, wat een prachtige slipmatten dit zijn! Een absolute voltreffer gegarandeerd!

Photocredits to: The Fisher King

Boek

Als ze tijdens het beluisteren van hun geliefde zwarte parels ook wat leesvoer kunnen gebruiken zijn er ook boeken zat die je hen cadeau kan doen. Enkele voorbeelden zijn Vinyl, Gids Voor De Verzamelaar, Passion For Vinyl en Vinylfanaten.

Platenpuck

Neen, we gaan geen hockey spelen met die goed klinkende zwarte schijfjes. Een platenpuck dient om de plaat stabiel te houden tijdens het spelen, en zorgt er voor dat de plaat volledig vlak op de plateau gedrukt wordt. Het zou de klank verbeteren en je hebt er met een waterpas ingebouwd vanboven zodat je kan zien of je platenspeler waterpas staat! Hiervan is deze platenpuck van GH acoustics een voorbeeld!

Album

Stopt hij of zij maar niet met praten over dat ene album van die ene band dat heruitgegeven is, of net op vinyl verscheen voor de eerste keer? HINT HINT HINT… Ja zo zijn we, een hint hier en daar zijn we niet vies van. En een album bestellen was  nog nooit zo makkelijk. Enkele klikjes en de volgende ochtend heb je het met een beetje geluk in huis!

Zo makkelijk zijn we dus! Heb je hier inspiratie opgedaan of mis je iets dat ik zeker had moeten posten? Laat het dan zeker weten in de reacties!

-Tom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s