Clckws – Popular Polarization review

CLCKWS werd al eens besproken op Vinyl & Coffee, en in september hadden ze hun nieuwe album uit. Eindelijk vind ik eens de tijd om er even wat over te schrijven, want na verschillende luisterbeurten over de laatste maanden blijft hij toch echt wel plakken.

CLCKWS is een band van Belgische bodem en staat erom bekend tot he point te zijn en volle gas te geven. En vandaag werpen we een blik op hun laatste album, Popular Polarization, dat recent ook op vinyl is verschenen!

De kickoff van het album is voor Consumer. Een nummer waarmee de toon wordt gezet voor een stevig album een rauwe sound en de nodige agressie. Om dan naadloos over te gaan in Sheep. Een nummer met evenveel power en overtuiging waar een koor schapen een prachtige lijn backingvocals verzorgd.

Van kort en krachtig gesproken. Religion is volgens vele grootouders het hoogtepunt van dit album omdat het maar 4 seconden duurt. Zoals ik reeds zei, krachtig en to the point. Soms heb je maar 1 woord nodig!

Van Hoogtepunt gesproken, Dystopia kan tellen als één van de absolute toppers van het album. Snel, agressief, en een absolute adrenalineshot. Een meezinger die misschien iets te snel aan zijn einde komt.

Bij politics lijkt de gitaar wat te blijven hangen terwijl de drum wat schoten afvuurt. Een perfecte samenvatting van de Belgische politiek. Ter plaatse blijven trappelen en elkaar aanvallen zonder constructief samen te werken. Een leugen, zoals ze het bij CLCKWS noemen.

En de afsluiter van het album komt veel te snel. Unguilty is een nummer dat een iets meer oldschool punk vibe met zich meedraagt. Een krachtig nummer dat het live ongetwijfeld goed zal doen, als kers op de taart mag deze krachtpatser er zeker wezen.

Met zo een album kan je niet anders dan gelukkig zijn. En trots als je het gemaakt hebt.
De heren van CLCKWS doen mee met Humo’s Rock Rally, een grote stap en een stap waarin ze echt wel gesteund mogen worden, want hier hoort men een winnaar.

Meer weten over CLCKWS? Ga fan snel naar hun Facebook pagina en blijf op de hoogte van al het nieuws!

-Tom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s