Non Alcoholic

Ja, tijdens die feestdagen wordt er nogal wat verzet aan alcohol. Klinken hier en klinken daar, en niemand denkt na bij zijn consumptie van alcohol, terwijl we allemaal zo tegen drugs zijn… Waar staat alcohol in de rangorde van gevaarlijke drugs?

Bij mij bovenaan. Ik ben dan zelf ook iemand die geen alcohol drinkt en geniet van de alcoholvrije alternatieven. Gaande van Cola tot alcoholvrije champagne en alcoholvrije wijnen. En ook wat alcoholvrije bieren betreft is er tegenwoordig keuze zat en ze smaken beter en beter.

Alcohol is vaak een verscholen dooddoener. Iedereen komt er al redelijk jong mee in aanraking en de meesten zien er enkel de lol van in als de gewenste dosis overschreden wordt. Maar de ochtend nadien is het dan vaak minder leuk… Dan vraag ik me af hoe ‘gezond’ dit productje is dat we tijdens de ‘feest’-dagen allemaal naar binnen kappen.

Een verslaving kan lang verscholen gaan en zelfs jaren sociaal geaccepteerd worden. En we lachen dan allen in koor als er een dronken nonkel, neef of tante op tafel staat te dansen met zijn das rond zijn hoofd…

Zoals de reclame steeds zegt, drink ons vakmanschap met verstand, drink het met mate en trek tijdig aan de rem. Zo ben je zeker dat je kan genieten van de feestdagen en de dagen erna, en er zeker van zijn dat je nog weet wat je doet en gedaan hebt.

Schol!

-Tom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s