Gezinsuitbreiding

Dus, vandaag had ik leuk nieuws voor jullie in petto. Wel, we hebben een kleine gezinsuitbreiding achter de rug. Neen, geen kind, geen hond, wel twee mooie bruine legkippetjes.

Het begon als een idee, al even terug, we zijn er toen van afgestapt, geen idee waarom. Maar het wakkerde terug aan en toen zijn we er ons over beginnen inlezen en zo kwam van het één het andere. Vandaag zijn de kippen een week hier, en ik vind het enorm genieten.

Het begon met de plaats waar ons stookhout ligt, en de composthoop stond. Die moesten we daar dus weg krijgen. Gelukkig was een groot deel al omgevormd tot een mooie compost die nu in de tuin verdeeld is en al de planten van voeding voorziet. De rest, wat nog moest composteren, is verplaatste naar achter in de tuin, waar het rustig zijn gang kan gaan en op een andere moment als compost gebruikt kan worden.

De ruimte voordat we begonnen aan de ‘renovatie’.

Het houtkot hebben we gelaten voor wat het was, er komen wel wat insecten op af en dat lusten de kippetjes ook wel. Een hok bestelden we online, net als eten etc, want alles was dicht… Onze timing zat weer goed! Maar het is allemaal optijd gekomen. We hebben de plaats wat groter gemaakt en de kippen wat extra ruimte gegund. Gezorgd dat alles in orde was voordat ze kwamen, en dat is gelukkig gelukt.

Bij aankomst zaten ze precies nog comfortabel in hun doosje.

Dag twee hadden de dames wel een uitweg gevonden en leken er ineens twee tokkende toeristen in de tuin rond te lopen. Gelukkig hebben we de gaten makkelijk gevonden en kunnen ze nu niet meer gaan lopen.

Ze zijn nog wat verlegen en bang, ze gaan niet lopen als we in het hok komen maar komen nog niet enthousiast op je af als je binnenwandelt. Maar daarvoor gunnen we ze de tijd en ruimte. Gelukkig gaan ze wel elke avond tijdig vanzelf in hun hok om te gaan slapen, zodat wij er ook op een schappelijk uur in kunnen 😉 . Eitjes is nog even wachten, het zijn nog twee jonge kippen, maar door de stress van de verhuis kan de leg even stilliggen. Maar dat komt ongetwijfeld wel op gang!

En deze ochtend zaten onze twee toeristen op hun gemakske op een boomstronk. Het gaat ze gelukkig goed!

Hopelijk iedereen en al zijn/haar geliefden nog in goede gezondheid? Houden zo aub!

-Tom.

Een gedachte over “Gezinsuitbreiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s